Google+
Home » Invatamant » 9,93 – cea mai mare notă la Bacalaureat obținută la Bârlad. Bianca Elena Moraru, de la ”Codreanu” este fericita ”posesoare”

9,93 – cea mai mare notă la Bacalaureat obținută la Bârlad. Bianca Elena Moraru, de la ”Codreanu” este fericita ”posesoare”

Emoții mari astăzi după afișarea rezultatelor la Bacalaureat înaintea contestațiilor. Cea mai mare medie obținută la examenul maturității la Bârlad – 9,93 – a fost obținută de Bianca Elena Moraru, de la Colegiul Național ”Gheorghe Roșca Codreanu” (9,80 la limba română, 10 la matematică și 10 la chimie). Aceasta este cea mai bună elevă din oraș, în urma examenului de Bac, și a patra pe județ.

„Nu mă așteptam să obțin cea mai mare medie, cu toate că m-am pregătit foarte bine pentru acest examen. Subiectele mi s-au părut destul de accesibile, mai grele mi s-au părut cele de la matematică, dar m-am descurcat. Țin să le mulțumesc profesorilor care m-au îndrumat pe parcursul celor patru ani de liceu și în special profesoarei de limbă română Mihaela Cârjonțu, dirigintelui meu, Bogdan Dobrin, profesor de matematică și Vioricăi Alexandrescu, profesoara mea de chimie. Ea m-a susținut încă din clasa a IX-a sfătuindu-mă să dau la medicină și motivându-mă în toți anii de liceu să dau tot ce e mai bun. Mulțumesc și părinților care m-au susținut și prietenilor care au crezut mai mult în mine decât eu însămi”, a declarat pentru Est News Bianca Elena Moraru, cea care acum se pregătește intens pentru a da admitere la Facultatea de Medicină Generală „Carol Davila” din București.

La Liceul Teoretic ”Mihai Eminescu”, cel mai bun punctaj este al Nicoletei Pavel, șefa de promoție a acestei unități de învățământ. Media obținută de ea este 9,73 (10 la Limba Română, 10 la Istorie și 9,2 la Geografie.

La Liceul Pedagogic ”Ioan Popescu”, cea mai mare medie este 9,60 și aparține elevei Cosmina Teodora Chioru ,după ce a fost notată cu media 9,60 (9,4 la Limba română, 9,6 la Istorie și 9,8 la Logică).

În rândul elevilor de la Colegiului Tehnic ”Alexandru Ioan Cuza”, cea mai bună elevă s-a dovedit a fi la Ramona Loredana Bălan (șefa de promoție din acest an), care a obținut cea mai mare medie din liceu la bac, 8,18 (9,1 la Limba Română, 6.05 Matematică și 9,40 la Geografie).

La Liceul Tehnologic ”Petru Rares”, cea mai mare medie înaintea contestațiilor este 7.65, și aparține Alinei Crăciun, șefa de promoție a liceului, care a fost notată cu 8 la Română, 5,40 la Matematică și 9,50 la Geografie.

Medii foarte bune au obținut și celelalte două șefe de promoție din Bârlad. Demetra Șușnea, șefa de promoție a Colegiului “Codreanu”, a obținut a doua notă de pe oraș la bacalaureat, 9.90. Cristina Stavăr, șefa de promoție a Liceului Pedagogic “Ioan Popescu”, a obținut nota 9.01, clasându-se a cincea în rândul celor mai buni elevi din liceul său.

Rezultatele obținute până în acest moment menține neschimbat topul liceelor din Bârlad, din punct de vedere al promovabilității cât și al mediilor: ”Codreanu” pe primul loc (cu o rată de promovabilitate 97,45%, ”Eminescu ”, pe locul al doilea cu o rată de 70.66%, Liceul Pedagogic pe locul al treilea, cu un procentaj de promovare de 61,66%, Colegiul Tehnic ”Cuza”, pe locul al patrulea, cu o rată a promovării de 19,44%, topul încheindu-se cu Liceul Tehnologic ”Petru Rares”, unde doar 9,76% au luat examenul de bacalaureat. (Mihaela NICULESCU)

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: