Home / Administratie / Încă un cub de zăhărel: groapa ecologică de gunoi de la Roșiești ar putea intra în funcțiune în această lună
Ciprian Trifan

Încă un cub de zăhărel: groapa ecologică de gunoi de la Roșiești ar putea intra în funcțiune în această lună

Groapa ecologică de gunoi de la Roșiești, care a dat atâtea bătăi de cap autorităților în ultimii ani, ar putea deveni operațională în ultima decadă a acestei luni, dacă nu vor apărea contestații pe autorizația de mediu. Operatorii zonali care se vor ocupa de strânsul deșeurilor din comune și orașe urmează să-și intre și ele în atribuții.

Minunea pornirii activității la platforma ecologică de depozitare a deșeurilor de la Roșiești s-ar putea împlini chiar în această lună. Operatorul care a câștigat licitația a obținut autorizația de mediu, însă care, conform legii, poate fi contestată pe perioada a 30 de zile de la emiterea acesteia de către Agenția de Protecția Mediului Vaslui. Până acum, lucrurile sunt pe făgașul normal astfel încât, dacă nu vor mai apărea contestatarii de profesie, groapa de gunoi ar putea deveni operațională după data de 20 iulie.

Operatorul a început deja probele tehnologice la utilajele de la platforma de la Roșiești pentru ca activitatea să fie pornită cât mai repede posibil. Noi sperăm că nu vom mai întâmpina dificultăți pentru că amânările repetate nu sunt în folosul nimănui”, ne-a declarat vicepreședintele CJ Vaslui, Ciprian Trifan.

Odată cu intrarea în funcțiune a gropii de gunoi de la Roșiești, își vor putea începe activitatea și operatorii zonali care se vor ocupa de preluatul deșeurilor din comunele și orașele județului. Patru dintre aceștia sunt deja desemnați în urma unor licitații, respectiv pe zonele Vaslui, Bârlad, Negrești și cea limitrofă platformei. În viitorul apropiat se speră și stabilirea ultimului operator, cel de pe zona Huși. Până atunci, gunoaiele vor fi duse la Roșiești tot de către societățile locale de salubritate care acum fac drumuri zilnice până la Brăila. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Peste două tone de furaje, mistuite de flăcări într-un incendiu la Todirești. Pompierii au reușit salvarea locuinței

Peste două tone de furaje au fost mistuite de ...

Coronavirusul dă peste cap Târgul de Primăvară. Mai multe activități dedicate mărțișorului au fost anulate

de Dănuț CIOBANU  Epidemia de coronavirus care se extinde ...

A ars Duster-ul Primăriei Pogana!

Surpriză incendiară, la propriu, pentru Maricel Gîfu, fostul primar ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: