Google+
Home » Sport » Nouă rugbyști bârlădeni în lotul echipei naționale Under 20

Nouă rugbyști bârlădeni în lotul echipei naționale Under 20

Nu mai puțin de nouă rugbyști bârlădeni au fost convocați la primul stagiu de pregătire al Echipei Naționale Under 20 din 2018. Dacă vor încânta oficialii cu prestații sigure aceștia ar putea disputa luna viitoare U20 World Rugby Trophy.

Pilierul Vlad Anghel și jucătorul de linia a III-a Răzvan Belehuz sunt singurii care mai evoluează pentru RC Bârlad. Fundașul Alexandru Crăciun, mijlocașul la deschidere Vlad Leica și jucătorul de linia a III-a Vlad Murariu s-au transferat între timp la SCM Buzău, iar jucătorul de linia a II-a Iustin Panaite a ajuns la Steaua București. Codrin Bercu joacă pentru Tomitanii Constanța, după un transfer de la CSM București, club la care încă mai evoluează bârlădenii Ștefan Iancu (linia a II-a) și Cosmin Iliuță (centru).

Stagiul de pregătire are loc la Complexul Național Sportiv Snagov și va ține până duminică. Pentru acest prim cantonament, staff-ul tehnic a stabilit un lot de 43 de jucatori. Câte șapte dintre ei provin de la Tomitanii Constanța și U Cluj, CSA Steaua dă șase jucători, de la CSS 2 Baia Mare și SCM Gloria Buzău merg la echipa națională câte patru jucători, alți trei provin de la CSM București, iar CT Dinicu Golescu, RC Bârlad și CS Dinamo dau câte doi jucători. Doar un jucător merg în cantonament de la FC Argeș, RC Grivița, Olimpia, CNOPT și Timișoara Saracens. A mai fost convocat și Alexandru Gealapu, care va semna în curând cu o altă echipă. Staff-ul tehnic il va avea pe Danie de Villiers ca antrenor principal.

„Mulți dintre jucătorii selecționați au participat cu România U20 la Campionatul European, însă am simțit că trebuie să vedem mai mulți jucători, să ne uităm mai atent la tot ce avem. De asemenea, am invitat și un grup de 2000 și 1999 să ni se alăture în pregătire. Obiectivul pe termen scurt este să vedem care este nivelul în acest moment, ce avem cu exactitate acum. Recunosc că am fost impresionat văzând Campionatul European de U18, pentru că am văzut mulți tineri talentați, iar prezența în acest stagiu va fi o oportunitate pentru ei să vadă cum vom lucra la U20, structura pe care o vom pune în lucru, mai mult sunt convins că unii dintre ei se vor regăsi și în lotul final de 26 de jucători ce vor participa la U20 World Rugby Trophy. Primul stagiu este mai mult o privire de ansamblu, vom încerca să implementăm structura de apărare, de atac, ne vom uita la rolul specific al fiecăruia pe postul pe care joacă. Este important ca după acest stagiu jucătorii să fie familiari și să înțeleagă rolul lor în echipă. Chiar dacă turneul e în august, nu avem prea mult timp, iar baza întregului sistem de joc al nostru o vom așeza în acest cantonament. Unul dintre lucrurile prioritare pentru noi este ca jucătorii să înțeleagă ce se așteaptă de la ei în momentul în care vor face pasul spre echipa de seniori, multe dintre lucrurile care vor fi expuse în acest cantonament atât pe teren, cât și în afara lui, sunt lucruri pe care le vor trăi când vor face parte din echipa națională. Vrem să fim siguri că va fi o identitate clară, în felul în care toate echipele naționale joacă. Selecția pentru această echipă a fost un pic neconvențională, nu am avut prea mult timp să pun împreună o echipă, de aceea au fost multe discuții, multe analize video, am văzut meciuri, de U20 și U18, am urmărit meciuri din SuperLiga, DNS și Divizia A, la final fiind o listă mare de jucători. Dacă unii dintre jucători nu sunt în acest stagiu, nu înseamnă că nu vor fi chemați pe viitor, ușa e deschisă tuturor. Deși toată lumea se gândește că participăm la acest turneu pentru că îl găzduim și nu avem nicio șansă, noi ne dorim să facem lucrurile cât mai bine posibil. Știm că va fi o competiție grea, cu echipe care joacă un rugby foarte bun, însă ce ne dorim noi este să să jucăm acel fel de rugby care să îi bucure și să îi facă mândri pe cei care iubesc rugbyul românesc. E datoria noastră, ca staff, să dăm băieților toate instrumentele și ingredientele, să fim siguri că vor avea succes în acest turneu. România e considerată o echipă ce joacă pe înaintare și e adevărat că dacă te uiți la echipă, avem înaintași puternici, însă dorim să schimbăm abordarea și felul în care România joacă rugby. Avem nevoie de acele piese de rezistență pe care România le are, și când spun asta mă refer la înaintași, dar de asemenea vrem să implementăm lucruri noi, jucătorii să fie mai creativi și să joace cu mai mult flair”, a declarat Danie de Villiers, antrenorul principal al României U20.

Lotul selecționat pentru stagiul de la Snagov:
Pilieri: Alexandru Bertalan (U Cluj), Flavian Cuprian (Tomitanii), Valentin Matache (SCM Buz
ău), Laurențiu Nica (U Cluj), Rareș Strajă (U Cluj), Vlad Anghel (RC Bârlad)
Taloneuri: Adrian Tala (Tomitanii), Dragos Lucan (Steaua), Darius Placintar (Cluj)
Linia a doua:
Ștefan Iancu (CSM București), Iulian Buturgă (Steaua), Andrei Cabason (Tomitanii), Iustin Panaite (Steaua)
Linia a treia: Vlad Neculau (Timisoara Saracens), Alexandru Gealapu,
Robert Murariu (SCM Buzau), Gabriel Ciorbac (Tomitanii), Andrei Pasalan (Steaua), Darius Vulturar (CSS 2 Baia Mare), Andi Radu (Dinamo), Razvan Belehuz (RC Bârlad), Dragoș Ser (CSM Bucuresti)
Mijloca
ș la grămadă: Andrei Balock (U Cluj), Emanuel Grigore (Dinicu Golescu), Andrei Homiuc (Tomitanii), Catalin Tudorache (Steaua)
Mijloca
ș la deschidere: Vlad Leica (SCM Buzău), Ovidiu Sarpe (Dinamo), Alexandru Harasim (CSS 2 Baia Mare), Danut Jipa (CSA Steaua)
Aripi: Cosmin Iliuta (CSM Bucuresti), Alexandru Tudose (FC Arges), Codrin Bercu (Tomitanii), Marius Chiriac (CNOPT), Paul Herman (U Cluj)
Centri: Claudiu Grad (U Cluj), Sebastian Sirbu (Tomitanii), Cristian Bumbac (Olimpia), Alexandru Ioana (Grivita), Nicu
șor Eftimie (Dinicu Golescu)
Funda
și: Alexandru Crăciun (SCM Buzău), Daniel Barna (U Cluj), Paul Popoaia (CSS 2 Baia Mare)

România va participa la U20 World Rugby Trophy, a doua competiție valorică din lume la această categorie de vârstă, între 28 august și 9 septembrie 2018. Competiția va avea lor pe Stadionul Arcul de Triumf din București. Stejăreii fac parte din Grupa A și vor întâlni în grupă Namibia (28 august, ora 14:00), Samoa (1 septembrie, ora 14:00) și Hong Kong (5 septembrie, ora 10:00). Vor mai participa Uruguay, Fiji, Canada și Portugalia. În fazele superioare vor avea loc confruntări între primele clasate din cele două grupe și locurile doi, trei și patru. (G.P)

About Tehno Redactor

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: