Google+
Home » Invatamant » Eleva din Bârlad, care a dat Bac-ul la spital, după ce a leșinat la primele două probe, a picat examenul

Eleva din Bârlad, care a dat Bac-ul la spital, după ce a leșinat la primele două probe, a picat examenul

Ghinion! Eleva de la Liceului Teoretic ”Mihai Eminescu” Bârlad, care a dat cele trei probe scrise la Bacalaureat în spital, după ce a leșinat la primele două probe, a picat examenul cu media 5.65. Matematica este cea care i-a dat cel mai mult de furcă, aici nereușind să obțină mai mult de nota 4,20. La Limba romana a fost punctata cu 6.30, iar la Anatomie cu 6,45.

În cursul zilei de ieri, eleva a făcut contestație pentru toate cele trei note. De rezultatul pozitiv în urma contestației depinde examenul său de admitere. Fata își dorește să devină polițist, iar pentru asta a dat deja testul psihologic pe care l-a depăsit cu brio. Dacă va fi nevoită să se înscrie pentru sesiunea de toamnă a Bacalaureatului, exista șanse foarte mari ca figura din sesiunea de vara sa se repete si sa fie nevoie de asigurarea de conditii speciale.

Adolescenta este extrem de emotivă, motiv pentru care leșină ori de cate ori trece prin stari de tensiune si emotie. Va reamintim ca la primele doua probe scrise la Bacalaureat eleva a căzut din picioare imediat după deschiderea subiectelor. A fost dusă cu ambulanța la spital, unde a primit un alt set de subiecte, trimise special de la Ministerul Educației. Si a treia proba a dat-o tot in spital unde fusese internata cu o zi in urma. Profesorii care au asista-o spun ca fata a scris destul de mult la toate probele si sperau sa treaca Bacalaureatul. Din pacate proba destul de dificila la Matematica pentru elevii de la „Stiintele Naturii” au pus-o in dificultate si pe aceasta eleva.

Gabriela Plăcintă, șefa Inspectoratului Școlar Județean Vaslui, ne-a declarat că este primul caz de acest gen din județul Vaslui. Ea a apreciat că situația putea fi evitată, dacă părinții fetei ar fi pregătit documente medicale din timp. (Mihaela NICULESCU)

About Simona Vasile

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: