Google+
Home » Administratie » Fermierii vasluieni răsuflă ușurați după ploile salvatoare din ultimele zile

Fermierii vasluieni răsuflă ușurați după ploile salvatoare din ultimele zile

Aportul consistent de apă din ultima perioadă a asigurat condiții optime pentru creșterea și dezvoltarea culturilor de primăvară.

Campania de recoltare a culturilor de toamnă, grâu, orz, orzoaică și rapiță, precum și mazăre, orzoaică de primăvară și ovăz, care ocupă o suprafață totală de 89.458 ha a început ceva mai târziu în județul Vaslui. Potrivit ultimelor informații furnizate de producători, Direcției pentru Agricultură Județeană (DAJ) Vaslui, la data de 4 iulie 2018 suprafața recoltată era de 29.757 ha, respectiv 33% din suprafața în cultură. Concret s-a recoltat grâu de pe 16.933 ha, triticale – 5 ha, orz – 3505 ha, orzoaică – 118 ha, rapiță – 8626 ha și 570 ha mazăre.

„Cât privește starea de vegetație a culturilor de primăvară, acestea au beneficiat în ultima perioadă de un aport consistent de apă, asigurându-se condiții optime pentru procesele de creștere și dezvoltare a culturilor. Nivelul precipitațiilor înregistrate pe teritoriul județului în intervalul 27 iunie- 1 iulie se încadrează în general între 50 și 60 litri pe metru pătrat, iar extremele au fost de minim 16 litri pe metru pătrat și maxim 116 litri pe metru pătrat”, ne-a declarat Gigel Crudu, directorul DAJ Vaslui.

Tot în această perioadă se execută lucrările de eliberare a terenurilor de resturi vegetale, precum și arăturile de vară, acestea din urmă făcându-se în condiții optime, de calitate, cu grade scăzute de uzură a utilajelor și cu consumuri reduse de combustibil. (Cristian DIMA)

About Tehno Redactor

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: