Google+
Home » Social » Sindicaliștii din județ se vor întrece la dat cu bățul în baltă. „Crapii Dragnea cu solzi și crapii Tăriceanu fără solzi s-ar putea sa nu pună gura”

Sindicaliștii din județ se vor întrece la dat cu bățul în baltă. „Crapii Dragnea cu solzi și crapii Tăriceanu fără solzi s-ar putea sa nu pună gura”

Câteva zeci de sindicaliști din județul nostru se vor întrece, la sfârșitul acestei săptămâni, la concursul anual de pescuit dotat cu premii constând în unelte de pescuit și, în special, în diplome. De la competiția organizată de CNSLR ”Frăția” nu va lipsi tradiționala ciorbă de pește făcută la pirostriu, sub deviza ”Nu-i mare scofală să punem de o saramură sindicală”.

Așa cum și-a obișnuit membrii săi din județ, CNSLR ”Frăția” va da și în acest an adunarea pe baltă la tradiționalul concurs de pescuit sportiv. Ajunsă la cea de-a XIII-a ediție, competiția dintre cele câteva zeci de sindicaliști se va desfășura tot pe barajul de la Solești, sub sloganul ”La proteste ca la război, înapoi! La pescuit, ca la plăcinte, … înainte!”. Însă, spre deosebire de anul trecut, concursul de dat cu bățul în baltă va avea loc pe malul dinspre DN 24.

”În fauna parlamentară a lacului există pești mari apartinând puterii, niste chitici de la opoziție, toti abordabili în funcție de nada utilizată. Nu exista președinte, nu exista binom, nici alte organe din astea deoarece toți peștii sunt surdo-muți. Crapii Dragnea cu solzi și crapii Tăriceanu fără solzi s-ar putea sa nu pună gura, ei având în acest moment preocupări de ordin legislativ, și anume revizuirea Codurilor băltii cu privire la redefinirea familiei, la prezumție, la prohibiție și alte aspecte ce privesc băltoaca paralelă. Pot fi întâlniți în travesti, sub denumirea “chitici”, grindeni și tudosei, neexistând interdicție la a-i reține. Plătica Adâncilă e fruntea bălții. Fidelă programului de guvenare și crapului cel mare, șade mai la fund, slobozid din când în când bule papale spre deliciul presei de baltă. Carasul cel blond se ocupă de fiscalitate și de economia acvatică, facând să duduie heleșteul. Știuca Olguța e omniprezentă la munca din baltă, oferind salarizare unică în sistem și facând multe valuri în jurul ei. Opoziția anemică se hrănește cu râme și moțiuni și este reprezentată de șalăul ”gură multă” de la liberali, de fitofagul popular ”băse” și somni ai ”uniunii salvați balta”. Mai nou, printre ei micul avat Titulescu încearcă să-și facă grup acvatic cu personaje de pe centura bălții. De la minorități, o sa vă facă ceva draci niște scoici și raci. Capturile pot fi momite prin negociere directă, folosind indicațiile prețioase din codul de dialog social, cu râme, cu vermișori, cu alte gângănii sau boabe accizate cu gângăveli guvernamentale și gâlceavă prezidentială”, sunt avertizați de către organizatori participanții la concurs.

Concursul se va desfășura vineri și sâmbătă, iar cei mai buni pescari sindicaliști vor fi răsplătiți cu premii în unelte de pescuit și mai ales diplome. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: