Google+
Home » Invatamant » Sute de elevi au luat, la Bac, note mai mari decât șefii de promoție

Sute de elevi au luat, la Bac, note mai mari decât șefii de promoție

Rezultatele examenelor de la Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie, arată că șefii de promoție ai liceelor nu au obținut mediile cele mai mari din județul Vaslui. Pe primele trei locuri, într-un clasament județean după media obținută la bacalaureat, se află Andreea Georgiana, de la Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu” din Vaslui, Iuliana T. Gheorghiu,  de la Colegiul Național „Cuza Vodă Huși și Melania Haba de la Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu Vaslui.

Rezultatele afișate ieri, arată că în județul Vaslui au promovat examenul de Bacalaureat 1724 de elevi, dintre cei 2.557 prezenți, ceea ce înseamnă că 67,42% dintre elevi au trecut examenul. Mediile obținute contează la admiterea la facultate, mai ales la acele profiluri unde nu se susține examen de admitere. Din acest punct de vedere nu va avea emoții Andreea Georgiana Popa, de la Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu” din Vaslui, pentru că este singura din județ care a obținut media 10 la Bac. Surprinzător este faptul că eleva nu face parte din „galeria” șefilor de promoție din acest an.

“Sincer, încă sunt confuză pentru ca nu mă așteptam. Cel puțin dimineață nici n-aș fi crezut c-aș putea să văd nota aceasta lângă numele meu. Țintesc spre facultatea de Drept de la Cluj. Ceea ce mă atrage la Cluj este deschiderea, să spunem alt colț al țării. După acești patru ani de liceu am realizat că munca e doar a ta și rezultatul scontat numai tu îl poți realiza. Dacă nu reușesc să intru la buget la Cluj mă voi îndrepta spre Iași, pentru că și Cuza e o universitate foarte bună, mai ales catedra de la drept”, ne-a declarat Andreea Georgiana Popa.

Nici elevele de pe locurile doi și trei nu au fost șefe de promoție. Ele au aceeași medie 9,95 și se numesc Iuliana T. Gheorghiu, de la Colegiul Național „Cuza Vodă Huși (specializarea filologie) și Melania Haba de la Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu” (LMK) din Vaslui (specializarea științe ale naturii). Șefa de promoție de la LMK Vaslui, Popa Raluca, a obținut media 9,9 (specializarea filologie) fiind pe locul șase în acest clasament județean după media obținută la Bac. Adrian Dublea, șeful de promotie de la Liceul „Emil Racoviță”, a luat 9,65 (științe sociale) fiind pe locul 69 la nivelul județului Vaslui.

Amina Mădălina Mardare, șefa de promoție de la „Ștefan Procopiu”, a obținut 8,55, în timp ce Denisa Emanuela Luca, eleva cu rezultatele cele mai bune la învățătură din Liceul Anghel Rugină”, are media 8,4. O medie ceva mai mică decât aceasta (8,26) a obținut la bacalaureat Diana Georgiana Chipcea (filologie), șefa de promoție de la „Ion Mincu”. Precizăm că sunt nu mai puțin de 373 de elevi care au obținut medii peste 9 la acest examen. O medie și mai mică a avut-o Eduard Ponea, șeful de promoție al Liceului cu Program Sportiv Vaslui, 7,26.

Revenind la situația generală avem, înainte de contestații, o singură medie de de 10 și 372 medii peste 9, 537 de elevi au medii cuprinse între 8 și 8,99, 472 au obținut medii între 7 și 7,99 și 342 de elevi au între 6 și 6,98.

Fără doar câteva sutimi au fost respinși 32 de elevi. Aceștia au avut medii cuprinse între 5,9 și 5,98. Alți 111 elevi au medii cuprinse între 5 și 5,89. (Cristian DIMA)

About Tehno Redactor

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: