Home / Sport / Trei baschetbaliști bârlădeni se pregătesc la Iași cu un antrenor care a dat jucători în NBA

Trei baschetbaliști bârlădeni se pregătesc la Iași cu un antrenor care a dat jucători în NBA

Trei tineri baschetbaliști de la Sonicks Junior Bârlad (unul de 10 ani și ceilalți în vârstă de 12 ani) participă zilele acestea la Basketball Summer Camp, un eveniment inedit în care tinerii pasionați de baschet sunt supervizați de doi antrenori americani. Unul dintre ei este celebrul Chris Dial, sub a cărui baghetă s-au format jucători care au ajuns mai apoi în NBA, cea mai competitivă ligă de baschet din lume.

Chris Dial este unul dintre cei mai bine cotați antrenori americani, antrenor licențiat FIBA, director și antrenor la The Basketball Embassy, membru al San Antonio Area Association of Basketball Coaches și membru Texas Association of Basketball Coaches. Bârlădenii au avut parte de o săptămână intensă până acum, cu antrenamente intense și cu multă diversitate, elemente cheie în baschetul american profesionist.

Aproximativ 150 de copii (fete și băieți) de la cluburile din zona Moldovei, cu vârste cuprinse între 9 și 16 ani, participă la acest eveniment. Puștii de la Sonicks Junior Bârlad au avut câte două sesiuni de antrenament zilnic, începând de luni, între orele 09 – 12 și 16:00 – 19:00. În acest timp au lucrat la îmbunătățirea aruncării, au învățat să își îmbunătățească mișcările atât în atac, cât și pe faza de apărare și au încercat să își formeze deprinderi în ce privește bunul control al mingii. Astăzi începe a patra zi de antrenamente pentru bârlădeni în Sala Polivalentă din Iași, ultima zi a Basketball Summer Camp Iași fiind mâine.

Nu întâmplător Chris Dial este cel mai bine cotat antrenor american în lucrul cu copii. În ciuda efortului considerabil depus de bârlădeni, care timp de șase ore în fiecare zi au încercat să își îmbunătățească jocul, atmosfera a fost dominată de optimism și chiar entuziasm. Engleza a fost principala limbă prin care americanii au comunicat cursanților metodele implementate deja în peste 75 de camp-uri internaționale. Aceștia au fost susținuți în demersul lor de șase antrenori români, care i-au ajutat să corecteze anumite greșeli de plasament sau tehnică ale tinerilor baschetbaliști.

“Este foarte importantă această pregătire de vară pentru copii pentru că e ceva unic în Moldova. Mă bucur că s-a ajuns să aibă loc astfel de evenimente și în zona noastră pentru că până de curând aveau loc cel mai aproape în Serbia. Se știe că americanii au o cultură a baschetului bine dezvoltată și antrenorii veniți la Iași au mizat pe antrenamente făcute pe profesioniști. Sunt metode implementat și în Junior NBA, unde sunt formate viitoarele staruri din baschetul american. Mi-a plăcut atitudinea lor deschisă, sunt apropiați de copii și nu mizează pe cartea autorității excesive. Trebuie încurajați toți copiii să participe la astfel de antrenamente pentru că ar putea fi momentul cheie care să facă diferența în viața lor. Un astfel de eveniment îi aduce într-un mediu în care le vine mai ușor să se exprime pe teren, să își îmbunătățească jocul,”, a declarat pentru Est News Vlad Sîrbu, președintele Sonicks Junior Bârlad. (George PROCA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Rezultate excepționale ale sportivelor bârlădene la Campionatul Național de Gimnastică!

Echipa de gimnaste a Clubului ...

Echipa de oină a Clubului „Cronos” din Bârlad a câștigat Cupa „Unirii” la un concurs internațional de peste Prut

S-a întors victorioasă! Echipa de ...

Vasluianul cu mușchi de oțel! Emilian Știrbu a pus județul pe harta culturismului internațional

de Daniel MICU A gasit ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: