Google+
Home » Social » 20 de deținuți de la Penitenciarul Vaslui se vor specializa în cultura plantelor

20 de deținuți de la Penitenciarul Vaslui se vor specializa în cultura plantelor

Deținuții se vor califica gratuit, în această lună, prin Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Vaslui.

Pentru a se integra mai ușor în societate și în activități de muncă, deținuții, care vor, pot urma cursuri de calificare sau recalificare. În luna iulie se vor organiza două cursuri gratuite de calificare. La Vaslui va fi un curs pentru calificare în meseria de lucrator în cultura plantelor si la Husi un curs de calificare pentru lucrator în structuri pentru constructii pentru 24 de someri. Potrivit AJOFM Vaslui, pentru cursul de calificare de la Vaslui s-au înscris 20 de detinuti de la Penitenciarul Vaslui

“Agentia Judeteanã pentru Ocuparea Fortei de Muncã Vaslui organizeazã gratuit cursuri de calificare sau recalificare pentru someri. Persoanelor aflate în cãutarea unui loc de muncã li se oferã astfel posibilitatea dobândirii cunostintelor teoretice si practice specifice unei noi meserii care sã mãreascã sansele ocupãrii unui loc de muncã. Activitatea de formare profesionala asigurã, prin organizarea de cursuri de formare profesionalã, servicii de calificare, recalificare, instruire si perfectionare profesionalã a fortei de muncã, pregãtirea profesionalã a personalului propriu din cadrul agentilor economici, în vederea prevenirii somajului. Sunt elaborate programe specifice de formare profesionalã pentru categoriile de persoane defavorizate sau cu sanse reduse de integrare pe piata fortei de muncã: tineri, femei, romi, persoane cu dizabilitãți, someri de lungã duratã, detinuti”, ne-a declarat Laura Toporăscu, purtător de cuvânt la AJOFM Vaslui.

Cursurile sunt gratuite si pentru somerii neindemnizati aflati în evidenta agentiei ca persoane în cãutarea unui loc de muncã. Orice persoanã care doreste sã beneficieze în mod gratuit de acestea se poate înscrie pe baza unui dosar care trebuie să cuprindă: copie dupã cartea de identitate, copie dupã certificatele de studii, adeverintã medicalã din care sã reiasã cã este apt de muncã sau are eventuale restrictii medicale. (Cristian DIMA)

About Tehno Redactor

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: