Home / Invatamant / Echipajul Școlii ”Dimitrie Cantemir” Vaslui, pe podium la Concursul Național de Ciclism și Educație Rutieră

Echipajul Școlii ”Dimitrie Cantemir” Vaslui, pe podium la Concursul Național de Ciclism și Educație Rutieră

Județul nostru, prin reprezentanții Școlii Gimnaziale ”Dimitrie Cantemir” Vaslui, a urcat pe podium la Concursul Național de Ciclism și Educație Rutieră de la Bistrița. Elevii Vasile Mititelu (clasa a VIII-a), Ana Maria Baciu (clasa a VIII-a), Cosmin Busuioc (clasa a V-a) și Alexandra Baciu (clasa a III-a), pregătiți de profesorul Mihai Moșnianu, au obținut medalia de bronz, în condițiile în care la întrecere au participat 39 de județe din țară.

Elevii de la Școala Gimnazială „Dimitrie Cantemir” Vaslui, cu un echipaj format din elevii Vasile Mititelu (clasa a VIII-a), Ana Maria Baciu (clasa a VIII-a), Cosmin Busuioc (clasa a V-a) și Alexandra Baciu (clasa a III-a), au participat, sub comanda profesorului Mihai Moșnianu, la cea de a IX-a ediție a Concursului Național de Ciclism și Educație Rutieră „Cupa DHS”. Întrecerea a fost organizată în municipiul Bistrița de Clubul Sportiv ”Silver Fox” Deva și Eurosport DHS, având ca parteneri Ministerul Educației și Cercetării, Ministerul Afacerilor Interne și Federația Română ”Sportul Pentru Toți”. După trei zile de competiții, echipajul vasluian s-a situat pe locul III, obținând astfel medalia de bronz, într-o confruntare la care au participat 39 de județe.

”Acesta este singurul eveniment de gen din țară care cuprinde un concurs de îndemânare pe bicicletă și legislație rutieră și în care sunt angrenați elevi și cadre didactice. Nouă, vasluienilor, ne-a făcut o mare plăcere să participăm și să colaborăm la organizarea celei de-a IX-a ediții a Cupei DHS, care a devenit pentru noi o tradiție reală încă de la început prin a susține educația prin mișcare. O vom face și în continuare, pentru că, pe lângă beneficiile pe termen lung asupra sănătății viitorilor adulți, mișcarea creează și șlefuiește caracterele, impune fair-play-ul și sportivitatea, climatul general de competiție onestă și spiritul de echipă”, ne-a declarat profesorul Mihai Moșnianu.

După concursul de la Bistrița, echipajul Școlii Gimnaziale ”Dimitrie Cantemir” a participat și la Concursul Național de Educație Rutieră ”Educație pentru Viață”, desfășurat în municipiul Târgu Secuiesc. Echipajul instructorului Mihai Moșnianu s-a clasat în primele zece pe țară, reușind să obțină zero puncte penalizare la probele de îndemânare cu bicicleta în poligon și de respectare a regulilor de circulație în parcul-școală. Însă, elevul Vasile Mititelu a obținut locul II la proba de îndemânare cu bicicleta în poligon, iar Ana Maria Baciu locul III la proba de respectare a regulilor de circulație în parcul-școală. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Cine sunt președinții Consiliilor Școlare ale Elevilor din Bârlad?

Alegeri pentru președințiile Consiliilor Școlare ...

Directoarea Școlii Gimnaziale „Episcop Iacov Antonovici” din Bârlad, singurul cadru didactic din județ selectat pentru o activitate organizată de Agenția Spațială Europeană

Experiență profesională remarcabilă! Mariana Balan, ...

Treizeci de elevi de liceu din județ vor vizita Parlamentul European, în cadrul Proiectului „Tineri în Parlamentul European”

Vizită la Parlamentul European! Zece ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: