Google+
Home » Sport » Fotbaliștii de la LPS Vaslui le-au arătat portughezilor ce înseamnă jogo bonito

Fotbaliștii de la LPS Vaslui le-au arătat portughezilor ce înseamnă jogo bonito

Grupa de fotbal 2003 de la Liceul cu Program Sportiv Vaslui, pregătită de profesorul Ionuț Chiochiu, face spectacol în Portugalia, țară care a dat fotbaliști sclipitori precum Eusebio, Cristiano Ronaldo, Ricardo Quaresma sau Luis Figo. Vasluienii au reușit să iasă neînvinși din grupe la turneul IBERCUP, de la Estoril, după două victorii și un rezultat de egalitate și a intrat în lupta pentru locurile 1 – 8.

IBERCUP e unul dintre cele mai importante sisteme de turnee pentru tinerii fotbaliști. De la prima ediție mai mult de 80 de țări au participat și anual peste 40.000 de copii joacă în turnee IBERCUP în America, Brazilia, Portugalia, Spania, Danemarca și Japonia.

LPS Vaslui a reușit să deschidă scorul în prima partidă de la IBERCUP Estoril, împotriva formației NF Academy (Suedia), prin Alexandru Verdeș, în minutul 49, din pasa lui Alberto Bulgariu. Din păcate bucuria golului marcat a creat pe moment o mică lipsă de concentrare, iar adversarii au reușit egalarea trei minute mai târziu. Altfel aceștia nu au mai pus probleme vasluienilor. LPS Vaslui a dominat disputa, expediind 13 șuturi spre poarta adversă, din care doar patru s-au dus pe lângă. Pe lângă șutul convertit în gol suedezii au mai reușit să trimită o singură lovitură spre poarta vasluienilor, de această dată portarul fiind la datorie și reușind să evite modificarea tabelei. LPS Vaslui a mai avut o lovitură libere și două cornere, aspecte la care adversarii nu au contat, pentru că ei au fost cei care au fost mereu sub presiune. Din această cauză au și faultat de șapte ori, vasluienii apelând la această variantă doar în două rânduri. LPS Vaslui a avut 53,6% posesie și doar ghinionul a făcut să nu reușească să obțină toate punctele puse în joc, pentru că în partea secundă au au avut o posesie de 62,2%, terenul înclinându-se serios spre poarta adversă.

Vasluienii au dat piept în a doua partidă din grupe cu OS Sandinenses. Hotărâtă să nu mai lase punctele să îi scape printre degete LPS Vaslui a zburdat pe teren și a învins fără drept de apel, scor 3 – 0. Tudor Hăulică a deschis scorul în minutul 24, din pasa lui Cosmin Romeghea. Alberto Bulgariu a ieșit din nou la rampă. După ce reușise o pasă de gol în primul meci, de această dată a reușit să își treacă numele pe lista marcatorilor. A reușit chiar o dublă, învingând apărarea adversă în minutele 53 și 55. La primul său gol a fost servit de marcatorul primului gol, Tudor Hăulică, iar la al doilea assistul a fost al lui Rareș Chiper. LPS Vaslui a fost mult mai “cinică” de această dată, reușind să marcheze trei goluri din tot atâtea șuturi care au prins spațiul porții. A avut o posesie și mai bună decât în primul meci, mingea fiind la vasluieni pe durata a două treimi din meci.

Ieri a avut loc finala grupei, cu GDS Cascais, care avea maxim de puncte după primele două partide disputate. Un meci extrem de disputat, în care s-a văzut faptul că portughezii nu erau lideri degeaba înaintea fluierului de start. LPS Vaslui a fost însă la înălțime și a reușit să se impună, scor final 3 – 2. Vasluienii au fost și de această dată primii care au marcat, autorul fiind Tudor Hăulică, după assistul lui Alexandru Verdeș, în minutul șase. Nici bine nu au apucat adversarii să își revină din lovitura primită și LPS Vaslui a reușit să se distanțeze, după reușita lui Cătălin Bălan, servit de Tudor Hăulică. În minutul 11 era deja 3 – 0 pentru vasluieni, după ce Tudor Hăulică a marcat din pasa lui Răzvan Ciobanu. Orice adversar ar fi fost knock-out în această postură, însă nu era cazul în acest meci, pentru că portughezii voiau cu orice preț să obțină măcar un punct. Aceștia au reușit să reducă din diferență în minutul 43. A urmat un final nebun de meci, pentru că tensiunea era la cote maxime. În minutul 45 a fost eliminat un jucător de la portughezi, pentru ca patru minute mai târziu raportul de forțe să se echilibreze, după ce un vasluian a fost la rândul său eliminat. O a treia eliminare a venit în minutul 51, când portughezii au rămas din nou în inferioritate numerică. Chiar și în aceste condiții GDS Cascais a reușit al doilea gol. Vasluienii au gestionat bine minutele rămase, astfel că au câștigat în cele din urmă cu 3 – 2. Vasluienii au avut o posesie bună și de această dată, însă doar cu câteva procente peste cea reușită de adversari. La acest capitol au fost două reprize diametral opuse, ambele echipe reușind o capacitate fantastică de a taxa greșelile adversarilor prin atacuri rapide. Golurile vasluienilor au venit pe fondul unei posesii de 56,4% ale portughezilor, în timp ce în partea secundă GSD Cascais a reușit să marcheze de două ori, deși vasluienii au avut în repriza a doua o posesie de 56,8%. Partida a fost un adevărat spectacol pentru cei prezenți, cu 15 șuturi trimise spre poarta adversă (opt a vasluienilor și șapte a portughezilor) și opt din acestea fiind pe spațiul porții (câte patru reușite de fiecare echipă). Portughezii au avut șase faze fixe (patru lovituri libere și două cornere), față de cele patru ale vasluienilor (trei lovituri libere și un corner). Pentru a reuși fragmentarea jocului în momente critice, jocul disputându-se în ritm alert, fiecare echipă a apelat în disperare de cauză la fault de câte șase ori. Pe lângă cele trei sancționate cu cartonaș roșu au mai fost făcute alte nouă faulturi, niciunul sancționat cu cartonaș galben.

Următorul adversar al vasluienilor a fost CD Lisboa e Aguias, unul redutabil. Portughezii au terminat pe locul doi în grupa F datorită golaverajului mai slab decât cel al suedezilor de la Ystads IF (+3 față de +6). Și în această grupă confruntarea directă între primele clasate a fost un veritabil triller, încheiat nedecis, 4 – 4. Vasluienii au fost dezavantajați de program fiind nevoiți să joace ieri un al doilea meci la doar patru ore după primul. În timp ce portughezii au jucat dimineață partida a treia din faza grupelor, la 08:30, având timp berechet să se refacă până partida din sesiunea de seară. Meciul s-a terminat după încheierea ediției cotidianului Est News.
“Am găsit aici adversari foarte puternici, foarte tehnici și cu o viteză de joc incredibilă. Cu siguranță trebuie avem o evoluție foarte bună pentru emite pretenții în vederea calificării în primele opt. Mai avem patru ore până începutul meciului și noi abia acum plecăm spre locul în care vom servi masa. Nu știu dacă din punct de vedere fizic vom fi bine deoarece temperaturile sunt foarte ridicate și timpul între meciuri de doar patru ore”, a declarat ieri, pentru EST NEWS, antrenorul Ionuț Chiochiu” (George PROCA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: