Google+
Home » Administratie » La Vaslui, calmante în loc de îngrijire stomatologică noaptea. Linia de gardă, desființată

La Vaslui, calmante în loc de îngrijire stomatologică noaptea. Linia de gardă, desființată

Linia de gardă de la Cabinetul de medicină dentară de urgență din cadrul UPU-SMURD a Spitalului Județean de Urgență Vaslui a fost desființată.

De urgențele stomatologice nu se va mai ocupa, după ora 22, niciun medic. Asta pentru că linia de gardă a fost desființată oficial, vineri, prin decizia Consiliului Județean. Proiectul de hotărâre privind desființarea acestei linii de gardă a fost inițiat la solicitarea conducerii Spitalului Județean de Urgență Vaslui, nevoită să facă restrângeri bugetare. Conform raportului de specialitate, atașat proiectului de hotărâre, desființarea liniei de gardă se face cu respectarea normelor metodologice a ordonanței privind transferul ansamblului de atribuții și competențe exercitate de Ministerul Sănătății către autoritățile publice locale.

Cabinetul nu va fi închis, cei doi medici stomatologi, dr. Carmen Stratulat și dr. Mihai Gabriel Olaru, își vor desfășura în continuare activitatea la Spitalul Județean Vaslui, programul fiind până la ora 22.00.

Linia de gardă de la Cabinetul de medicină dentară din cadrul UPU-SMURD a fost înființată în 2016, printr-o hotărâre a Consiliului Județean Vaslui, pentru a se asigura servicii stomatologice în caz de urgență. Nefiind prea multe solicitări din partea vasluienilor, conducerea Spitalului Județean, pusă în fața restrângerilor bugetare, a avut de ales între linia de gardă de la Medicină dentară și Pediatrie. (Cristian DIMA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: