Home / Administratie / Motiv de bucurie pentru producătorii de roșii din județ: le intră bani în cont

Motiv de bucurie pentru producătorii de roșii din județ: le intră bani în cont

Peste 700.000 de lei au încasat, până pe 4 iulie, 51 de legumicultori din județul Vaslui.

Ajutorul de minimis acordat pentru cultivarea roșiilor în sere și solarii a ajuns la producătorii care au reușit să vândă două tone de roșii obținute pe o mie de metri pătrați.

“Până la această dată, dintre cei 85 de fermierii care s-au înscris în programul guvernamental, 51 de producători de roșii în spații protejate au depus documentele justificative din care rezultă comercializarea cantității de minim 2000 de kg roșii de pe suprafața de 1000 m.p. cultură de tomate în solar. Din cei 51 legumicultori, 12 au comercializat cantitatea minimă prevăzută în actul normativ menționat până pe 31 mai și au încasat ajutorul de minimis la începutul lunii iunie, valoarea acestuia fiind de 13.797 lei/producător. Ceilalți producători au comercializat până la data de 15 iunie, iar în data de 4 iulie au încasat ajutorul de minimis în valoare totală de 538.083 lei”, ne-a declarat Gigel Crudu, directorul Direcției pentru Agricultură Județeană (DAJ) Vaslui

Monitorizarea cantităților de roșii comercializate de producătorii înscriși în program se face zilnic. Conform informațiilor furnizate de producători, la data de 04 iulie 2018, cantitatea totală de roșii comercializată era de 267.869 kg, din care 136.224 kg a fost comercializată în piețe, 119.865 kg en gros, 1660 kg către distribuitori, peste 10 tone către magazine.

Reamintim faptul că producătorii agricoli înscriși în Registrul unic pentru accesarea Programului de susținere a produsului tomate în spații protejate 2018, care valorifică tomatele în spații de vânzare precum piețe agroalimentare, târguri și piețe ambulante din județul Vaslui dețin elemente de identificare imprimate cu inscripții autorizate precum elemente de identificare confecționate din hârtie A4 – plastifiate transparent și șorturi roșii inscripționate ,, PROGRAM TOMATE ROMÂNEȘTI ”, toate acestea puse la dispoziție, în mod gratuit, de către Direcția pentru Agricultură Județeană Vaslui. (Cristian DIMA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Dodeștiul, singura comună din județ care ia bani de la Fondul de Ameliorare a Fondului Funciar

Comuna Dodești este singura comună ...

Primarul orașului Murgeni: „Să dea Dumnezeu ca actuala putere să nu desființeze ceva”

Asfaltări pe toate străzile principale, ...

Județul Vaslui este pe primul loc în România la recoltarea de măceșe

Direcția Silvică (DS) Vaslui a ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: