Home / Invatamant / Niciun elev de la liceul particular „Nicolae Iorga” din Bârlad nu s-a prezentat la Bacalaureat. Liceul a intrat în faliment

Niciun elev de la liceul particular „Nicolae Iorga” din Bârlad nu s-a prezentat la Bacalaureat. Liceul a intrat în faliment

de Mihaela NICULESCU

Doar doi elevi ai liceului particular „Nicolae Iorga” din Bârlad s-au înscris la sesiunea din vară a Bacalaureatului 2018, dar niciunul nu s-a prezentat la examen.

În ultimul timp, acest liceu fantomă nu mai are candidați la examenul maturității. Anul acesta de exemplu, 15 elevi ar fi trebuit să se înscrie, dar pentru că nu s-au simțit pregătiți, nici măcar cei care s-au înscris nu s-au mai prezentat. La momentul actual, liceul mai are 45 de elevi, 15 în clasa a XI, 15 în clasa a XII-a și 15 în clasa a XIII-a. Din păcate, din cauza lipsei de elevi, liceul, care funcționează în incinta Școlii „Principesa Elena Bibescu” din 2012, a intrat în lichidare.

Ideea înființării acestui liceu cu cursuri fără frecvență, în care profesorii sunt plătiți cu ora, a fost binevenită pentru o anumită categorie de elevi, care în acest mod își puteau completa studiile de liceu sau absolvi toți cei cinci ani, în condițiile în care majoritatea lor erau persoane aflate în câmpul muncii. Interesul lor, în timp, s-a transformat în obținerea unei diplome care să ateste că au absolvit liceul și nu neaparat a unei diplome de Bacalaureat. Cum examenul maturității a devenit din ce în ce mai greu de trecut, tot mai puțini elevi ai acestui liceu particular s-au decis să participe la Bacalaureat. Au existat și vremuri mai bune, în care toți cei înscriși au promovat acest examen”, ne-a declarat Rodica Stoide, directoarea liceului particular „Nicolae Iorga”.

Aceasta a mai spus că majoritatea elevilor au venit la acest liceu pentru actul care atestă absolvirea liceului, care le este foarte necesar în străinătate, unde lucrează, sau în România, pentru accesarea unor fonduri europene în calitate de angajați în domeniul agriculturii, legumiculturii, etc.

Liceul funcționează sub patronajul Fundației Cultural – Științifică „Concord” din Constanța. La început, Liceul „Nicolae Iorga” din Bârlad a funcționat cu clase de zi, finanțate de managerul fundației, un profesor universitar din Constanța, dar ulterior liceul s-a profilat pe clase doar la fără frecvență, elevii făcând cursuri vinerea și în weekend.

About Tehno Redactor

x

Check Also

35 de elevi din Bârlad s-au calificat la etapa județeană a Olimpiadei de Istorie. Doi au obținut nota 10!

de Mihaela NICULESCU Rezultate foarte bune, obținute de elevii ...

Un nou club ”Credo Impact”, inaugurat pe Valea Prutului pentru 30 de copii și adolescenți din Pogănești și Chersăcosu

Un nou club ”Credo Impact”, destinat copiilor și adolescenților, ...

Cel mai mare punctaj, la olimpiada de limbă și literatură română, a fost obținut de o elevă din Gârceni

Etapa locală a olimpiadei de limba și literatura română ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: