Google+
Home » Social » Permis suspendat pentru 3 luni șmecherilor care se filmează la volan. ”Big Brother” îi caută și pe facebook

Permis suspendat pentru 3 luni șmecherilor care se filmează la volan. ”Big Brother” îi caută și pe facebook

La Senat a fost pus în dezbatere publică un proiect de lege care reglementează aplicarea, pe lângă amendă, a 2 puncte de penalizare în cazul șoferilor care filmează la volan. În plus, se dispune suspendarea permisului auto timp de 90 de zile, atunci când fapta are consecințe deosebit de grave – accidente rutiere cu victime.

Mai exact, proiectul legislativ privind circulația pe drumurile publice (Codul rutier) stabilește că folosirea mijloacelor de înregistrare audio-video, cu excepția dispozitivelor handsfree, atrage:

  • aplicarea a 2 puncte de penalizare, pe lângă sancțiunea amenzii (art. 108 alin. (1) lit. a);
  • suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile, când fapta conducătorului a avut drept consecință săvârșirea de infracțiuni care au pus în pericol viața, sănătatea și integritatea corporală (art. 103 alin. (1)).

Măsura se aplică și dacă fapta a fost identificată ulterior, prin postări pe rețelele sociale sau mass-media (“live-urile” pe Facebook de la volan).

Aceste noi reglementări se vor aplica în cazul conducătorilor de autovehicule, tractoare agricole sau forestiere ori tramvaie, însă este nevoie de adoptarea proiectului în Parlament, Camera Deputaților fiind forul decizional. (Paul ALEXA)

About Simona Vasile

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: