Google+
Home » Sport » Bârladul găzduiește selecții naționale la rugby

Bârladul găzduiește selecții naționale la rugby

Cei mai talentați rugbyști Under 16 și Under 17 vor poposi zilele următoare la Bârlad, unde vor avea loc selecții naționale la aceste categorii de vârstă.

Scopul este descoperirea acelor jucători care ar putea face față la nivelul Echipei Naționale Under 18, în vederea disputării ediției de anul viitor a Campionatului European U18 și a următoarei competiții internaționale. Vor avea loc antrenamente, dar și jocuri între echipele regionale. Se vor înfrunta între ei rugbyști din zonele Moldova, Transilvania, Dobrogea și Muntenia.

Mâine sosesc rugbyștii U17, care vor sta la Bârlad până pe 14 iulie. În acest interval de timp sunt programate câte două jocuri timp de trei zile, primul la ora 9.00 și celălalt la ora 11.00. Primele partide vor avea loc mâine, iar celelalte joi și sâmbătă. Rugbyștii U16 vor poposi la Bârlad pe 16 iulie, urmând ca acțiune de selecție să se încheie pe 21 iulie.

“Federația a căutat centre de excelență care să aibă condițiile necesare pentru desfășurarea unei astfel de activități și sunt destul de puține în țară. Dacă anul trecut selecția a avut loc la Baia Mare acum s-a apelat la Bârlad datorită condițiilor bune de antrenament. Vor fi foarte mulți copii, 90 pe serie, dar putem gestiona situația. Suntem o excepție în țară prin faptul că avem foarte multe terenuri. Avem cel puțin patru terenuri disponibile, două la Clubul Sportiv Școlar și două la Rulmentul. Putem să le asigurăm condiții optime și de cazare și masă, pentru că avem 45 de locuri la hotelul CSS, plus posibilitatea de a-i găzdui la Școala Profesională “Alexandru Ioan Cuza” unde sunt 40 de locuri. Atât spațiile de cazare, cât și terenurile de antrenament și locul unde vor lua masa sunt într-o arie restrânsă, condiții excelente pentru buna desfășurare a activităților programate”, a declarat pentru Est News Ioan Harnagea, președintele Clubului Sportiv Școlar Bârlad. (George PROCA)

About Tehno Redactor

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: