Google+
Home » Social » COD GALBEN de ploi în județul Vaslui

COD GALBEN de ploi în județul Vaslui

Atenție, vasluieni! Vremea se înrăutățește considerabil, fiind condiții de vreme cu precipitații abundente.

Administrația Națională de Meteorologie a emis pentru județul nostru avertizări de COD GALBEN de instabilitate atmosferică, cantități de apă importante și ploi abundente, fenomene ce se vor manifesta până mâine la ora 21:00. În intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și căderi de grindină, pe arii restrânse.

Prin acumulare sau în intervale scurte de timp se vor înregistra cantități de apă de peste 25 litri/mp, izolat 40 – 50 litri/mp. Astfel, în contextul fenomenelor meteo preconizate 147 de polițiști vasluieni vor interveni astăzi cu 57 de autospeciale, iar mâine 107 de polițiști vor acționa cu 52 de autospeciale.

Pentru o călătorie în siguranță, în contextul avertizării meteorologice, poliția vasluiană recomandă conducătorilor auto să se intereseze cu privire la starea meteorologică de pe traseul pe care urmează să îl parcurgă, pentru a preveni producerea accidentelor de circulație, pe fondul condițiilor meteorologice nefavorabile. Dacă întâlniți porțiuni unde partea carosabilă este umedă, circulați cu o viteză care să permită oprirea în siguranță, având în vedere că distanța de frânare în astfel de condiții este mult mai mare. Evitați acționarea bruscă a sistemului de frânare și a mecanismului de direcție, deoarece autovehiculul pe care îl conduceți poate derapa. Folosiți cu precădere frâna de motor atunci când rulați pe un carosabil alunecos. Nu efectuați depășiri riscante! Conștientizați în permanență pericolul de a acvaplana. În acele momente anvelopa nu mai are contact cu asfaltul, sub ea existând doar o peliculă de apă. Atunci, controlul mașinii este practic imposibil. În principiu, acvaplanarea apare foarte repede la anvelopele uzate sau la trecerea prin bălți cu o viteză prea mare. Pericolul de accident în acest caz este extrem de ridicat. Până ce mașina nu încetinește, nu poate fi controlată aproape deloc. Pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente rutiere nedorite, Poliția Vasluiana recomandă conducătorilor de autovehicule să păstreze în mers o distanță suficient de mare față de vehiculul din față, pentru a putea opri în condiții de siguranță! Folosiți luminile de întâlnire și pe timpul zilei, mai ales în condiții de vreme nefavorabilă. Curățați în permanență farurile, blocurile de semnalizare, parbrizul, luneta și geamurile laterale ale autovehiculului, asigurați buna funcționare a ștergătoarelor de parbriz și folosiți corespunzător instalația de ventilație – climatizare! Efectuați fiecare manevră în trafic numai după o temeinică asigurare!

În cazul rămânerii în pană, triunghiurile de presemnalizare trebuie așezate la o distanță mai mare de autovehicul, decât în condiții normale! În condițiile unui trafic aglomerat, precipitațiile pot determina apariția unor blocaje rutiere temporare. Păstrați-vă calmul, nu uitați de politețea rutieră și nu blocați intersecțiile! Nu vă angajați în depășirea de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate și faceți fiecare manevră în trafic, numai după o temeinică asigurare.

Pietonii sunt rugați să își ia toate măsurile de precauție, pentru a fi siguri că sunt observați în trafic de către șoferi. Totodată, îi sfătuim să circule numai pe trotuare, iar traversarea străzii să o facă prin locurile permise, la culoarea verde a semaforului electric, numai după ce sunt siguri că intenția lor de a traversa a fost observată de către șoferi!

De asemenea, polițiștii de la Rutieră vă atrag atenția asupra necesității respectării indicațiilor acestora, în cazul interzicerii temporare a circulației pe unele sectoare de drum. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: