Google+
Home » Invatamant » Corigențele se dau pe 23 și 24 iulie

Corigențele se dau pe 23 și 24 iulie

Elevii vasluieni din clasele a opta și a douăsprezecea, care nu au obținut note de trecere, vor susține examenul de corigență pe 23 și 24 iulie.

Elevii care au rămas corigenți în clasa a opta vor susține examenele de corigență în zilele de 23 și 24 iulie 2018. Dacă vor promova acest examen se pot înscrie în clasa a IX-a, pe locurile rămase libere, în a doua etapă de admitere în învățământul liceal, respectiv în etapa a doua de admitere în învățământul profesional dual.

Tot în aceste două zile vor susține examenele și elevii corigenți ai claselor terminale de liceu, cei care participă la stagii de pregătire practică, precum și cei din învățământul profesional.

În cazul în care nu pot participa la sesiunea de corigențe stabilită pentru aceste clase în zilele de 23 și 24 iulie, se pot înscrie la sesiunea generală de corigențe, din perioada 3 – 6 septembrie 2018, când vor da corigența și elevii claselor din învățământul primar, gimnazial, liceal, profesional (altele decât cele terminale) și ai claselor din cadrul școlilor postliceale și de maiștri.

Elevii care se vor prezenta la sesiunea de corigențe din zilele de 23 și 24 iulie și nu vor promova examenul de corigență, vor fi declarați repetenți și nu vor mai avea dreptul să se prezinte la sesiunea din perioada 3 – 6 septembrie 2018.

Liceenii care vor promova examenul de corigență se pot înscrie pentru examenul de bacalaureat, sesiunea august-septembrie, pe 27 iulie 2018, iar elevii claselor terminale de liceu, ai învățământului profesional și ai stagiilor de pregătire practică, care vor promova examenele de corigență în sesiunea 23-24 iulie, se pot înscrie la examenul de certificare a competențelor profesionale, sesiunea august – septembrie 2018.

În cazul în care curriculumul parcurs este organizat modular, pentru elevii care nu au promovat modulele ce se finalizează pe parcursul anului școlar (indiferent de numărul de module nepromovate) se organizează o sesiune specială de examene de corigență, inclusiv prin afișarea la avizierul unității de învățământ. (Cristian DIMA)

About Tehno Redactor

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: