Google+
Home » Sport » Ghinion pentru fotbaliști de la LPS Vaslui, care au ratat în ultimul minut calificarea în sferturile IBERCUP Estoril

Ghinion pentru fotbaliști de la LPS Vaslui, care au ratat în ultimul minut calificarea în sferturile IBERCUP Estoril

Grupa 2003 de la Liceul cu Program Sportiv (LPS) Vaslui a făcut un turneu entuziasmant în Portugalia, la IBERCUP Estoril, însă nu a reușit să ajungă în careul de ași al competiției. După ce au câștigat grupa E, cu două victorii și o remiză, golaveraj 7 – 3, vasluienii au plătit tribut oboselii cauzate în egală măsură de căldura infernală și programării meciului din optimi la doar patru ore după ultimul din faza grupelor.

Ca și în primele trei partide de la IBERCUP Estoril, LPS Vaslui a dominat copios. Terenul a înclinat serios spre poarta portughezilor de la CD Lisboa E Aguias, cu vasluienii având posesia în 56,4% din durata meciului. Dacă prima repriză a fost ceva mai echilibrată, însă tot cu vasluienii în prim plan, în partea secundă LPS Vaslui a avut o posesie covârșitoare, de 66,6%. Contrar cursului jocului portughezii au fost cei care au învins în cele din urmă. Aceștia au beneficiat de un autogol al vasluienilor, venit cu un minut înainte de fluierul final, când era prea târziu pentru ca LPS Vaslui să schimbe soarta partidei.

CD Lisboa E Aguias a avut doar patru șuturi spre buturile celor de la LPS Vaslui, trei dintre acestea pe poartă. Vasluienii au trimis de aproape trei ori mai multe spre poarta adversă, însă din păcate doar patru au și prins spațiul porții. Ambele echipe au avut câte trei lovituri libere, portughezii beneficiind și de un corner. Supremația vasluienilor se vede și în statistica faulturilor comise. LPS Vaslui a apelat la acest procedeu doar de cinci ori, în timp ce portughezii au fost nevoiți, în disperare de cauză, să fragmenteze jocul prin fault de opt ori.

De la LPS Vaslui au făcut deplasarea în Portugalia, unde au făcut un turneu extrem de bun, fotbaliștii Ștefan Stoica, Răzvan Ciobanu, Andrei – Dumitru Suciu, Răzvan Duda, Andrei Chirilă, Cosmin – Paraschiv Romeghea, Alberto – Floris Bulgariu, Tudor Hăulică, Alexandru Verdeș, Eusebio Rareș Nicolae Anitei, Andrei – Bogdan Papuc, Rareș Chiper, Denis Ignat, Cristi Costan, Marian Simionică, Cătălin Balan, Mario Dosoftei și Andrei Ștefan Chiper.

“Cu două victorii, un egal și o înfrângere la limită, grupa 2003 își încheie aventura la acest puternic turneu în mare parte datorită ghinionului. Felicitări copiilor pentru spectacolul oferit în multe momente ale jocurilor, mulțumim părinților pentru încurajări și felicitări organizatorilor. Mulțumim Primăriei Municipiului Vaslui, Inspectoratului Școlar Județean Vaslui, Liceului cu Program Sportiv Vaslui, precum și agenților economici ce au fost alături de acești copii talentați si de această dată”, a declarat pentru EST NEWS Ionuț Chiochiu, antrenorul grupei de fotbal 2003 de la LPS Vaslui.

La categoria 2003 au participat la IBERCUP Estoril 28 de echipe din opt țări: Portugalia, România, Spania, Franța, Anglia, Statele Unite ale Americii, Suedia și Africa de Sud.

Cu siguranță vasluienii au capacitatea de a ajunge pe podium și chiar de a cuceri trofeul pus în joc la competițiile internaționale la care vor mai participa. Au demonstrat-o deja în 2016, când au câștigat Catalunya CUP (Spania) și May Cup (Republica Moldova), în 2017, când au câștigat Athletic Challenge Cup (Ucraina), au fost finaliști la Bansko Cup (Bulgaria) și au terminat pe trei la Marseile Cup (Franța). Au obținut aceste rezultate prin același fotbal sigur, dar în același timp spectaculos, pe care l-au etalat în fața portughezilor săptămâna trecută (George PROCA).

About Tehno Redactor

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: