Google+
Home » Administratie » Greșeală reparată

Greșeală reparată

În urma articolului din ziarul Est News, în care semnalam că numele lui Iacov Antonovici este scris greșit pe plăcuța de identificare a străzii ce-i poartă numele, Primăria Bârlad a reacționat.

În trei săptămâni de la data de 7 iunie, când a fost publicat articolul, greșeala a fost reparată. Trecătorii pot afla acum că strada din spatele Școlii „Vasile Pârvan” se numește Iacov Antonovici și nu „Iacob” Antonovici, cum greșit era scris până mai ieri. Nimeni nu a observat în atâția ani greșeala, fie autorități sau simpli cetățeni.

Asemenea cazuri sunt destul de multe în oraș: nume scrise greșit, nume cărora le lipsește o literă sau două, străzi lungi care nu au decât o plăcuță de identificare etc. De aceea, s-ar impune o verificare a tuturor străzilor din Bârlad pentru a fi inventariate aceste aspecte legate de numele trecute pe plăcuțele de identificare a străzilor. În acest sens, bârlădenii ar putea să dea o mână de ajutor reprezentanților Primăriei, semnalând eventualele nereguli observate la acele plăcuțe cu numele străzilor.

Astfel de greșeli care aparent sunt neînsemnate, în realitate sunt impardonabile, mai ales că unele sunt cunoscute de mult timp edililor. Pocirea numelor ce dau identitate străzilor reprezintă o lipsă de respect față de valorile orașului, a trecutului urbei și țării. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: