Google+
Home » Administratie » Pădurile vasluiene lăsate de izbeliște, greu de păzit

Pădurile vasluiene lăsate de izbeliște, greu de păzit

Doar 2.400 de hectare au fost preluate în pază în acest an.

Proprietarii pădurilor din județul Vaslui pot beneficia de sprijin financiar de la bugetul de stat pentru asigurarea serviciilor silvice și paza suprafețelor forestiere, însă mulți dintre ei fie sunt declarați neeligibili din cauza că nu au documentele prin care ar putea dovedi punerea în posesie, fie refuză serviciile oferite de pădurari.

Potrivit Direcției Silvice Vaslui în prezent sunt încheiate 2.239 de contracte de prestări servicii pentru o suprafață de aproape 12.000 de hectare. Până la sfârșitul lunii mai 2018 fiind preluate în pază, în baza actelor întocmite de Garda Forestieră, 2.356 de hectare.

Conducerea instituției speră că până la sfârșitul acestui an să finalizeze acțiunea de preluare în pază a terenurilor forestiere lăsate de izbeliște (circa 11.000 de hectare), pentru a combate furturile de lemne, depozitarea gunoaielor și a braconajului.

Chiar dacă se confruntă cu tot felul de probleme, unii proprietari de păduri au refuzat serviciile de pază oferite de Direcția Silvică Vaslui (Cristian DIMA)

About Tehno Redactor

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: