Google+
Home » Social » Sindicalistele din județ, cei mai tari pescari

Sindicalistele din județ, cei mai tari pescari

O sindicalistă de la societatea Rulmenți Bârlad a câștigat locul I la concursul anual de pescuit organizat de CNSLR ”Frăția” Vaslui, competiție la care au participat peste 60 de echipaje, de la opt sindicate din județ. Cea mai mare captură, un crap de 5,8 kg, a aparținut unui pescar de la sindicatul Aquavas Huși, în timp de premiul de consolare a mers către un sindicalist de la Direcția pentru Protecția Copilului, care nu a mai reușit nici măcar să bage sculele în baltă.

Prezență numeroasă la concursul anual de pescuit organizat de către CNSLR ”Frăția”. Nu mai puțin de 64 de echipaje, de la opt sindicate din județ, au fost prezente, de vineri după-amiază, pe acumularea de la Solești, în speranța că vor prinde măcar un loc pe podium prin captura de pește pe care o vor face. Din păcate, cele aproape 24 de ore de concurs nu au fost de bun augur pentru toți pescarii, mulți rămânând cu juvelnicele goale. Însă, au existat și echipaje bine pregătite din toate punctele de vedere, dovadă fiind cantitățile mari de pește prinse. Astfel, în urma cântăririi capturilor, s-a constatat că o sindicalistă de la ”Rulmentul” Bârlad, Ileana Diaconu, ajutată și de soțul său, a reușit să pescuiască 20,5 kilograme de pește. Jumătate din cantitate a reprezentat-o doi crapi, de 5,2 și 4,8 kg fiecare. Podiumul a fost completat de Ion Mazilu, de la Aquavas Huși, cu o cantitate de 14,3 kg, și de o altă pescăriță, Daniela Gheorghe, de la Fabrica de confecții LCL România, cu 7,8 kg. Cei trei pescari au fost răsplătiți, de lângă diplome și cupe, și cu premii în bani, respectiv 350 lei, pentru locul I, 250 de lei pentru locul II și 150 de lei pentru locul III.

Un premiu în bani a primit și sindicalistul care a reușit cea mai frumoasă captură, un crap de 5,864 kg. Cei 200 de lei i-a luat tot Ion Mazilu, ocupantul locului II la cantitatea prinsă.

Un alt premiu, unul de consolare, ce a constat în preparate din pește, l-a primit un sindicalist de la Direcția pentru Protecția Copilului, care nu a reușit să introducă nici măcar sculele de pescuit în baltă.

Concursul a fost un prilej de socializare și relaxare pentru toți membrii de sindicat prezenți. Însă, cei câțiva stropi de ploaie de a doua zi a demonstrat că sunt pescari de conjunctură pentru că majoritatea și-au strâns sculele și au plecat acasă”, ne-a declarat președintele Uniunii Județene a CNSLR ”Frăția”, Gheorghe Croitoru.

Așa cum s-a întâmplat în fiecare an, concursul s-a încheiat cu tradiționalul borș de pește cu multă verdeață și ardei iute. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: