Google+
Home » Sport » Atletul vasluian Mihăiță Micu participă la Campionatele Mondiale U20 de la Tampere

Atletul vasluian Mihăiță Micu participă la Campionatele Mondiale U20 de la Tampere

Atletul vasluian Andrei Mihăiță Micu, pregătit la CS Viitorul Vaslui de profesorul Laurențiu Maxim, va reprezenta România la Campionatele Mondiale de atletism rezervat juniorilor Under 20 de la Tampere, Finlanda. Acesta va concura la proba de aruncare a ciocanului de 6 kg.

La competiția care debutează astăzi și se încheie pe 15 iulie vor participa peste 1.400 de atleți din peste 150 de națiuni. România va fi reprezentată de un lot format din 18 sportivi, opt la feminin și 10 la masculin.

Andrei Mihăiță Micu a devenit campion național la sfârșitul lunii trecute, după ce a fost cel mai bun la proba de aruncare a ciocanului la etapa finală a Campionatului Național de Atletism pentru Juniori 1. A reușit atunci o aruncare de 71.20 de metri. Succes răsunător, având în vedere că următorul clasat a reușit o aruncare de doar 66.40 metri. Este încă o confirmare a talentului de care dispune vasluianul, după ce acesta a luat în luna iunie bronzul la Balcaniadă, cu o aruncare chiar mai slabă.

Anul trecut Mihăiță Micu s-a clasat al 11-lea la Campionatul European de atletism pentru juniori I, care s-a desfășurat la Grosseto (Italia). În finală vasluianul a aruncat ciocanul la 69,19 metri, rezultat care i-a oferit locul 11. Cea mai bună aruncare a ciocanului de 6 kg reușită de Andrei Mihăiță Micu a fost la Halle, în Germania, când a aruncat 71,72 metri.

La feminin vor concura pentru România la Campionatele Mondiale U20 de la Tampere atletele Marina Baboi (la 100 metri și 200 m), Andrea Miklos (200 metri și 400 m), Iulia Banaga (la 400 metri garduri), Diana Ion (lungime), Georgiana Aniței (lungime, triplusalt), Diana Țigănașu (disc), Adela Stanciu și Elena Mitrea (ciocan).

La masculin din lotul României fac parte Adrian Garcea (va concura la 1.500 metri și 5.000), Mihai Pâslaru (400 metri), David Năstase (400 metri), Alexandru Iconaru (110 metri garduri), Alin Anton (110 metri garduri), Răzvan Grecu (triplusalt), Florin Vișan (triplusalt), Andreas Samuel Bucșă (lungime), Mihăiță Micu (ciocan) și Alexandru Grigore (suliță). (George PROCA)

About Tehno Redactor

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: