Home / Administratie / Ploile îngreunează recoltatul păioaselor în județ. Producțiile estimate sunt mai mici ca anul trecut

Ploile îngreunează recoltatul păioaselor în județ. Producțiile estimate sunt mai mici ca anul trecut

Ploile din ultima perioadă îngreunează recoltatul păioaselor în județ, în condițiile în care, până la începutul acestei săptămâni, fuseseră treierate 17.000 de hectare de grâu din cele 62.727 hectare cu această cultură și 8.000 de hectare de rapiță dintr-un total de 15.000 ha însămânțate în toamna anului trecut. Producțiile estimate sunt mai mici decât cele de anul trecut, având în vedere seceta din toamna lui 2017 și primăvara acestui an.

Fermierii din județ sunt în plină campanie de recoltat la culturile de păioase. Până la această dată, a fost strâns grâul de pe 17.000 de hectare de teren și mai sunt de treierat alte 46.000 de hectare. La rapiță, s-a recoltat producția de pe 8.700 de hectare din cele 14.990 cultivate în toamnă. Nici la mazăre nu se stă mai bine cu strânsul recoltei, având în vedere că au fost adunate boabele de pe 570 din cele 3.326 de hectare cultivate cu această legumă.

Dacă vremea va fi una bună, fără precipitații, în aproximativ două săptămâni ar trebui încheiată campania de recoltare la păioase. Sperăm ca ploile să se liniștească pentru a se putea lucra din plin”, ne-a declarat directorul DADR Vaslui, Gigel Crudu.

Producțiile estimate la păioase nu sunt prea mari, așa cum s-a întâmplat în ultimii doi ani. La rapiță, de exemplu, se estimează o recoltă de sub 2.000 de kilograme la hectar, față de 2.400 kg/ha în 2017. Producția la această cultură este mai mică din cauza secetei din perioada însămânțării, ceea ce a făcut ca gradul de răsărire să fie redus. Și la grâu, producția va fi mai mică decât anul trecut din cauza secetei din primăvara acestui an. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Zeci de porci din localitatea Cârja, uciși de autorități, după ce cazurile de pestă porcină s-au extins

Extinderea cazurilor de pestă porcină ...

Accident la Dragomirești provocat de un șofer cu mașină cu volan pe dreapta. Două persoane au ajuns la spital

Două persoane, soț și soție, ...

La jumătatea lui august, edililor li s-a făcut milă de bârlădenii chinuiți de căldură

Bârlădenii pot, în sfârșit, să ...

%d blogeri au apreciat: