Google+
Home » Invatamant » Procentul de promovabilitate la bacalaureat după rezolvarea contestațiilor a crescut cu 2,5%

Procentul de promovabilitate la bacalaureat după rezolvarea contestațiilor a crescut cu 2,5%

Procentul de promovabilitate la bacalaureat a crescut cu peste 2,5% la nivelul județului, ajungând la 69,85%, după rezolvarea contestațiilor, una dintre cele mai spectaculoase modificări din ultimii ani, nu mai puțin de 62 de elevi, din cei 831 care nu promovaseră examenul, reușind să obțină medie de trecere. Conducerea Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) crede că această creștere este dată, în principal, de faptul că, la recorectarea tezelor, nu s-a mai ținut cont de acel prag de minim 0,5 puncte pentru ca nota să poată fi modificată.

Contestațiile făcute de candidații care nu reușiseră să promoveze bacalaureatul în județul nostru în urma afișării primelor rezultate au fost de bun augur pentru mulți dintre cei care au solicitat recorectarea tezelor. Drept dovadă este faptul că procentul de promovabilitate a crescut, după rezolvarea contestațiilor, cu 2,53%, ajungând la 69,85%. Practic, 62 din cei 831 de candidați care nu promovaseră examenul au trecut în rândurile celor reușiți, ceea ce înseamnă 8,1%, cea mai spectaculoasă creștere de promovabilitate după rezolvarea contestațiilor din ultimii ani.

Anul acesta, spre deosebire de examenele anterioare, la recorectarea tezelor nu s-a mai ținut cont de acel prag minim de 0,5 puncte pentru ca nota să poată fi modificată. Pe unii candidați care au depus contestații i-a ajutat chiar și 20 de sutimi la notă pentru a promova, ceea ce, până la urmă, este bine și corect. Un al doilea motiv al creșterii cu 2,5% a procentului de promovabilitate este, probabil, și exigența cu care au fost corectate inițial tezele și poate și unele mici erori apărute. Cert este că, în urma rezolvării contestațiilor, ne apropiem de 70% procent de promovabilitate, unul onorabil”, ne-a declarat inspectorul general al ISJ Vaslui, Gabriela Plăcintă.

Cele mai multe creșteri în urma recorectării tezelor la bacalaureat au fost la limba și literatura română și istorie și doar 11 dintre acestea au depășit 1,5 puncte, dar nu mai mult de 2,5 puncte. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: