Home / Invatamant / Activitățile Bibliotecii de vacanță, preferatele copiilor

Activitățile Bibliotecii de vacanță, preferatele copiilor

Copiii din municipiul Vaslui își petrec zilnic o parte din timpul liber la bibliotecă, unde joacă șah, vizionează filme, învață engleză, spaniolă, franceză sau rusă.

Biblioteca de vacanță a început pe 2 iulie, iar copii sunt atât de încântați de activitățile care se desfășoară pe perioada vacanței, încât vin zilnic să acumuleze noi cunoștințe pe care să le pună apoi în practică.

“Biblioteca vine în întâmpinarea elevilor cu vârste cuprinse între 7 și 14 ani cu activități educative și recreative. Am prevăzut activități care să fie atractive pentru copii și totodată am ținut seama și de coordonatorii care au dorit să se implice în desfășurarea acestor activități. Avem ateliere de limbi străine, mai exact franceză, engleză, spaniolă și ca noutate pentru acest an, cultură și civilizație rusă, pentru începători. Chiar sunt foarte mulți copii care doresc să-și însușească astfel de noțiuni din cultura și civilizația rusă. După care ateliere de creație, mai exact origami, quiling, string art. Din domeniul artei avem atelier de pictură și atelier muzical. Tot ca element de noutate ar fi activitatea “Drepturile copiilor”. Participarea este foarte mare la toate activitățile. Sunt activități specifice vârstelor, împărțite pe categorii, 7-10 ani și 11 -14 ani. Scopul nostru este acela de a oferi copiilor posibilitatea să-și petreacă timpul liber într-un mod creativ, instructiv educativ și totodată să-și dezvolte abilități și să-și formeze deprinderi de comunicare”, ne-a declarat Luminița Șerban, șef serviciu relații cu publicul în cadrul Bibliotecii Județene “Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui.

Tot în perioada vacanței se desfășoară “Cinemateca… la Bibliotecă”, copiii putând urmări “Pinguinii din Madagascar” , “Pinocchio: a 70 –a aniversare”,” Ștrumfii: Satul Pierdut”, „Călătoriile lui Guliver”, „Albinuța Maya”,” Dumbrava minunată”, „Kung Fu Panda”, „101 dalmațieni”, “Arthur : Înconjurul Lumii în 11 minute”, filme care se regăsesc în colecția Bibliotecii Județene Vaslui

“După cum știți în afară de publicații de tip carte deținem și publicații audio-video și din rândul acestor publicații am făcut o selecție de filme adecvate pentru copii. De asemenea și aici participarea este peste limita locurilor disponibile. Noi nu am făcut înscrieri pentru fiecare activitate în parte pentru că am dorit să oferim posibilitatea oricărui copil care vrea să participe și încercăm, pe cât posibil, să asigurăm accesul chiar dacă mai suplimentăm numărul de scaune. Mai stau și câte doi pe un scaun, nu contează“, a mai spus Luminița Șerban

Un număr impresionant de voluntari ajută până pe 31 august la derularea activităților Bibliotecii de vacanță (Cristian DIMA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Criza de mecanizatori paralizează activitățile din agricultura județului Vaslui

de Dănuț CIOBANU  Agricultura județului ...

A murit profesoara Elena Brașoveanu!

Veste tristă și neașteptată pentru ...

Copiii de la CSC nr. 2 Bârlad, pregătiți pentru Ziua Unirii Principatelor (Video)

Pregătiri pentru Ziua Unirii. Ieri, ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: