Home / Social / Cele trei surori care au mâncat de foame vișine din alcool, date în asistență maternală

Cele trei surori care au mâncat de foame vișine din alcool, date în asistență maternală

Cele trei surori de trei, patru și opt ani din comuna Voinești, care au ajuns în comă alcoolică la spital cu ambulanța, au fost date în îngrijire la asistenți maternali profesioniști, în baza unei hotărâri a instanței de judecată. De asemenea și cei trei frați ai fetelor au fost plasați în regim de urgență în asistență maternală după ce, în urma anchetei sociale desfășurată, s-a constatat că părinții nu prezintă garanții morale și materiale pentru a-și crește cei șase copii.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui a instituit o măsură de protecție specială pentru cei șase frați din localitatea Avrămești, după ce, în urmă cu aproape o lună, cei mai mici dintre copii, respectiv trei fete de trei, patru și opt ani, au ajuns în comă alcoolică la spital. Măsura a fost dispusă de Judecătoria Bârlad, în urma anchetei desfășurată de autorități care au constatat că cei doi părinți nu prezintă garanții materiale și morale pentru a-și crește în continuare copiii.

În urma evaluării preliminarie, s-a ajuns la concluzia că soluția cea mai bună în interesul minorilor este securizarea în familii de asistenți maternali profesioniști. De asemenea, pe perioada plasamentului în regim de urgență, drepturile părintești au fost suspendate”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui, Irina Cîmpeanu.

Până la darea în plasament, cinci din cei șase frați au beneficiat de serviciile unui centru de primire în regim de urgență a copilului abuzat, neglijat și exploatat din județul Vaslui. Excepție a făcut copilul de un an, care a ajuns în plasament maternal de urgență încă din prima zi, având în vedere vârsta sa. (Ionuț PREDA)

About Mihai Vasile

x

Check Also

Bătălie mare pentru finanțarea proiectele transfrontaliere dedicate lui Ștefan cel Mare

de Dănuț CIOBANU Unul din ...

Găgești: Investiții în educație, sănătate și infrastructură rutieră

Autoritățile locale modernizează comuna de ...

Operă de artă pe clădirea DGASPC Vaslui, făcută cu sprijinul unor tineri instituționalizați

O adevărată operă de artă ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: