Google+
Home » Sport » Fotbalistul bârlădean Andrei Ciobanu a ajuns să valoreze jumătate de milion de euro

Fotbalistul bârlădean Andrei Ciobanu a ajuns să valoreze jumătate de milion de euro

Andrei Ciobanu are prestații din ce în ce mai solide la Viitorul Constanța, formație alături de care a devenit campion al României în sezonul 2016 – 2017 și a terminat în careul de ași în sezonul trecut al Ligii I. Datorită acestui fapt cota acestuia de pe tranfermarkt.com, site care evaluează valoarea fotbaliștilor din întreaga lume, s-a dublat.

Bârlădeanul poate fi o soluție pentru orice echipă din Liga I datorită faptului că încă are o vârstă fragedă pentru un fotbalist care dispune de o tehnică deosebită în regim de viteză. Dublată chiar și de un simț al porții foarte bun, acesta marcând mai multe bijuterii de goluri în sezoanele trecute ale Ligii I. Fiind din ce în ce mai vizibil acesta a ajuns să valoreze jumătate de milion de euro.

Din lotul formației la care este înregimentat în Liga I doar Ianis Hagi și Ionuț Vînă mai reprezintă soluții viabile în plan ofensiv pe termen lung. Cel de-al doilea valorează cu 250.000 de euro mai mult decât Andrei Ciobanu, însă are mai multă experiență la cei 23 de ani ai săi, față de bârlădeanul care are numai 20 de ani. Andrei Ciobanu este o soluție demnă de luat în calcul de echipele de top din fotbalul românesc, pentru că acestea trebuie să aibă permanent pe teren minimum un jucător eligibil pentru echipa națională de tineret, care să aibă mai puțin de 21 de ani. De altfel Gigi Becali, patronul celor de la FCSB, și-a manifestat interesul pentru Andrei Ciobanu în direct la televizor: “Nu e plauzibil să-l împrumut pe Alibec la Viitorul. Am ofertă să-l împrumut în alte părți, dar vreau să iau bani pe el. Nu cred că Viitorul poate să-i dea 20.000 de euro pe lună. Cred că nici Gică Hagi nu-l vrea. El promovează tineri pe care să câștige bani. Sa mi-l dea pe Cicâldău sau Ciobanu și-l dau pe Alibec. Sau pe Mățan. Da, sunt de acord cu schimb definitiv. Dar nu cred că Hagi ar fi de acord”.  Între timp Alibec a fost fost vândut de FCSB în Arabia Saudită, însă momentul transferului lui Andrei Ciobanu la o echipă cu pretenții mai mari a fost doar amânat. Acesta are șanse mari să devină în curând piesă de bază în primul 11 al echipei lui Gheorghe Hagi, după ce Alexandru Cicâldău a ajuns între timp la CS Universitatea Craiova.

Sezonul trecut a jucat de 18 ori pentru FC Viitorul. În sezonul regulat al Ligii I a prins nouă meciuri și a marcat două goluri, unul dintre el fiind decisiv pentru obținerea celor trei puncte cu FC Botoșani. A primit credit și în play-off, unde a mai evoluat de șapte ori. În Cupă a fost integralist de două ori, cu Școlar Reșița și FC Botoșani.

Andrei Ciobanu are 35 de meciuri până acum pe prima scenă a fotbalului românesc, în cele mai importante competiții de fotbal din țară, cu șapte goluri reușite. A dat dovadă de o eficiență demnă de luat în seamă, el fiind de fapt pe teren 2.126 de minute. Astfel a fost decisiv de multe ori din postura de rezervă menită să schimbe cursul jocului, prinzând adunat cam coadă doar 23 de jocuri. Adică a avut nevoie de puțin peste trei partide pentru un gol, o medie care ar face invidioși mulți jucători cu ștate vechi din Liga I.

Andrei Ciobanu și-a început cariera de fotbalist la Bârlad, sub îndrumarea lui Virgil Grigoraș. S-a transferat apoi când avea 10 ani la Sporting Club Vaslui, unde a jucat sub comanda lui Cătălin Grigore. Ulterior a plecat cu echipa FC Vaslui la Cupa Hagi disputată la Suceava, unde a fost desemnat golgheterul competiției, motiv pentru care a intrat în atenția Academiei de fotbal “Gheorghe Hagi” Constanța. În 2017 a devenit primul bârlădean care a cucerit titlul de campion al Ligii I cu Viitorul Constanța. A fost apogeul unei cariere frumoase, cu titluri pe bandă rulantă de când a ajuns la Academia “Gheorghe Hagi”, la toate categoriile de vârstă. Bârlădeanul este un obișnuit al echipei naționale de fotbal și a făcut parte din lot la fiecare categorie de vârstă până acum. A debutat în 2012, când a avut vârsta necesară pentru a participa la prima categorie de vârstă la juniori a echipei naționale, la U14. A avut atunci două meciuri cu Republica Moldova, la Galați, sub comanda lui Florin Răduciou. Datorită prestațiilor bune la echipa de club a debutat la echipa națională de fotbal U21 a României încă de la 19 ani. (George PROCA)

About Tehno Redactor

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: