Google+
Home » Invatamant » Absențe și retrageri pe capete la titularizare. 165 de candidați nu s-au prezentat ori au fugit din concurs

Absențe și retrageri pe capete la titularizare. 165 de candidați nu s-au prezentat ori au fugit din concurs

165 din cei 528 de candidați înscriși la titularizarea în învățământ în județ au absentat ori s-au retras din concurs, după o oră de la afișarea subiectelor, fără a mai preda teza. Cele mai multe absențe sau retrageri au fost la disciplinele învățători, educatoare și limba și literatura română.

Profesorii din județ au mari probleme atunci când vine vorba de concursuri sau examene pe care trebuie să le susțină. Unul din acestea este titularizarea în învățământ, care-i sperie de groază numai cât aud de ea. Drept dovadă este faptul că, din cei 528 de candidați înscriși inițial pentru această ultimă probă, 87 nu s-au prezentat deloc la concursul de miercuri, iar alți 78 de profesori s-au retras. Dacă patru dintre aceștia au invocat motive medicale, 74 de candidați au așteptat, conform metodologiei, să treacă cel puțin o oră de la prezentarea subiectelor și astfel nu le mai este corectată și notată teza.

Cele mai multe absențe au fost la disciplina ”învățători”, respectiv 14 din cei 79 de candidați înscriși pentru proba scrisă. La aceștia, se mai adaugă alți 14 care s-au retras din concurs. O situație asemănătoare a fost și la educatoare, disciplină la care au absentat 15 candidate, iar alte șapte s-au retras.

Față de anii anteriori, la concursul de miercuri nu au existat incidente, precum candidați eliminați pe motiv că ar fost prinși copiind.

În final, Inspectoratul Școlar Județean Vaslui a trimis spre evaluare în centrele de corectare din țară un număr de 363 de teze. Rezultatele vor veni la începutul săptămânii viitoare când, pe 18 iulie, vor fi făcute publice. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: