Google+
Home » Social » Bârlădenii le țin pumnii celor 14 copii care participă la Festivalul „Mamaia Copiilor”

Bârlădenii le țin pumnii celor 14 copii care participă la Festivalul „Mamaia Copiilor”

de Mihaela NICULESCU

Speranțe mari! Elevii Școlii „Soul Music Art”, coordonați de profesorul Dragoș Gheorghiu, au pășit cu dreptul marți seară, când a avut loc deschiderea festivalului „Mamaia Copiilor”.

În prima seară au evoluat cinci elevi din categoria de vârstă 4 – 6 ani și 10 – 12 ani: Miriam Leia Popa (5 ani) din Vaslui, Anastasia Stanciu (6 ani, Bârlad), Angela Chircă Rezan (6 ani, Vaslui), Amalia Bleoju și Răzvan Popa. Ieri seară a venit rândul altor copii ai școlii bârlădene de muzică să evolueze pe scena celui mai important festival de muzică ușoară pentru copii. Au încântat publicul Ștefania Ana Maria Ciobanu (8 ani, din Tutova), Miruna Anicăi Ifrim (7 ani, din Panciu), Luca Mastacan (9 ani, din Bârlad), Sorina Elena Mocanu (9 ani, din Vaslui), dar și Lorena Turtică (13 ani, din Bârlad), Denisa Simion (13 ani, din Bârlad) și Cosmina Penghiș (din Buciumeni, județul Galați). Mâine vor fi prezenți, la fel de emoționați pe scena de la „Mamaia Copiilor”, și alți elevi ai lui Dragoș Gheorghiu, din grupa 13 – 15 ani, dar și din secțiunea „Grupuri”.

Elevii mei au avut prestații foarte bune la interpretare, chiar surprinzătoare, în primele două zile. Astăzi vor evolua la aceeași categorie, «Interpretare», și ceilalți care încă nu s-au prezentat în fața publicului. Este greu de spus ce premii vor obține, având în vedere că mulți copii din festival sunt obișnuiți cu scena, vin de patru – cinci ani și au experiență mai mare decât unii elevi de-ai noștri. Sperăm, totuși, să obținem două – trei locuri pe podium, așa cum am obținut și în ceilalți ani. După ce am văzut-o pe Miruna Anicăi, fetița de 7 ani, din Panciu, care vine la Bârlad să studieze, eu cred că sigur se va situa pe podium”, ne-a declarat Dragoș Gheorghiu, profesorul de canto al copiilor de la „Soul Music Art”.

Acesta are emoții mari și pentru ziua de vineri, când, pentru prima dată, elevii școlii pe care o conduce participă la secțiunea „Creație”, și este prima oară când o compoziție de-a sa este inclusă în festivalul „Mamaia Copiilor”.

Am încredințat piesa mea, «Nu mai vreau», Denisei Simion și sper să placă publicului și juriului. E greu să fii câștigător la această categorie, când compozitori celebri sunt autorii creațiilor muzicale prezentate în festival. Dar nu se știe niciodată, începutul e mai greu”, a mai mărturisit Dragoș Gheorghiu.

Sâmbătă, va avea loc premierea câștigătorilor, iar cotidianul Est News vă va ține la curent cu modul în care au fost evaluați de un juriu competent talentații elevi ai școlii private de muzică din Bârlad.

 

About Tehno Redactor

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: