Google+
Home » Sport » Decepție pentru atletul vasluian Andrei Mihăiță Micu, care a ratat la mustață calificarea în finală la Campionatele Mondiale de la Tampere

Decepție pentru atletul vasluian Andrei Mihăiță Micu, care a ratat la mustață calificarea în finală la Campionatele Mondiale de la Tampere

Singurul atlet care a reprezentat județul nostru la Campionatele Mondiale de la Tampere (Finlanda), Andrei Mihăiță Micu, nu a reușit să se califice în finala probei de aruncare a ciocanului de 6 kg. Sportivul, pregătit la CS Viitorul Vaslui de profesorul Laurențiu Maxim, a avut un ghinion crunt, rezultatul său fiind primul de sub linie.

La proba de aruncare a ciocanului de 6 kg de la Campionatele Mondiale de la Tampere au participat 30 de sportivi, în două grupe a câte 15. Micu s-a clasat pe opt în grupa B, însă al 13-lea la general, pentru că au avut rezultate mai bune decât el și cinci sportivi din grupa A. Doar primii 12 s-au calificat însă, ocupantul ultimei poziții calificabile în semifinale reușind o aruncare de 68. 46 metri. Cea mai bună aruncare a vasluianului a fost doar de 67,98 metri.

Andrei Mihăiță Micu ar fi putut arunca mult mai bine, a demonstrat-o nu doar o dată, însă pur și simplu nu a fost ziua lui. La sfârșitul lunii trecute acesta a devenit cel mai bun la proba de aruncare a ciocanului la etapa finală a Campionatului Național de Atletism pentru Juniori 1, după o aruncare de 71.20 de metri. Un astfel de rezultat i-ar fi oferit vasluianului șansa de a disputa finala, unde poate ar fi reușit chiar un nou personal best. Cea mai bună aruncare a ciocanului de 6 kg reușită de Andrei Mihăiță Micu a fost însă la Halle, în Germania, când a aruncat 71,72 metri. Cu o astfel de aruncare vasluianul ar fi prins finala probei de aruncare a ciocanului de la Campionatele Mondiale de la Tampere de pe locul 7 în calificări. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: