Google+
Home » Invatamant » În această săptămână are loc recepția finală a școlilor din Șuletea și Zorleni, reabilitate cu bani europeni

În această săptămână are loc recepția finală a școlilor din Șuletea și Zorleni, reabilitate cu bani europeni

Șapte unități de învățământ din țară, printre care două din comunele Șuletea și Zorleni, vor fi recepționate zilele acestea, în cadrul proiectului Reabilitarea Infrastructurii Școlare, derulat de Ministerul Educației Naționale.

Recepția finală este o procedură ce are loc după expirarea perioadei de garanție de un an de la finalizarea obiectivelor de investiții.

Pentru Proiectul privind Reabilitarea Infrastructurii Școlare, Guvernul României a încheiat un contract de finanțare cu Banca Europeană de Investiții (BEI) și un acord-cadru de împrumut cu Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE).

Școala Gimnazială „Ion Murgeanu” din Zorleni a fost inaugurată anul trecut, cu ocazia deschiderii anului școlar 2017 – 2018, unul în care peste 500 de elevi din clasele 0 – VIII au învățat în condiții europene. Școală a fost începută acum mulți ani, dar pană la urmă abia din 2017 copiii din Zorleni au ajuns să aibă scoală europeană. Clădirea este modernă, cu toate utilitățile și confortul la care mulți elevi și dascăli din satele vasluiene doar visează. Are opt săli spațioase de clasă, două laboratoare – de fizică – chimie și informatică – foarte generoase ca spațiu și dotări, toalete moderne, cancelarie, o bibliotecă mare și dotată, mobilier nou și modern.
Tot în 2017 a avut loc și inaugurarea Școlii Gimnaziale “Ion Caraivan” din Șuletea, unde de asemenea s-au făcut investiții menite să asigure toate condițiile necesare unei bune desfășurări a actului educațional, la standarde europene. (G.P)

About Tehno Redactor

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: