Home / Administratie / Peste 5,49 milioane de lei pentru modernizarea sediului Primăriei Huși

Peste 5,49 milioane de lei pentru modernizarea sediului Primăriei Huși

Autoritățile locale din Huși au aprobat în ședința Consiliului Local, din 10 iulie, reabilitarea termică și modernizarea sediului primăriei. Lucrările vor dura trei ani.

Valoarea totală a proiectului este de peste 5,49 milioane de lei. 85% din această sumă reprezintă parte de cofinanțare a Uniunii Europene, 13% din valoarea cheltuielilor eligibile reprezintă partea de cofinanțare de la bugetul de stat, iar 2% reprezintă contribuția din bugetul local Huși.

Prin realizarea proiectului, se propune reabilitarea termică, ceea ce implică modificări ale finisajelor pereților exteriori, ale învelitorilor și eventual, ale tămplăriei exterioare. La nivelul pereților se vor realiza termosisteme care să asigure economia de energie cerută de standardele actuale, finisate cu tencuieli structurate, sau sisteme uscate. Se vor termoizola și hidroizola toate plăcile din beton, utilizându-se sisteme agrementate în acest sens, precum și a soclului exterior.

“În urma implementării proiectului se va realiza o refuncționalizare minimală, în sensul reorganizării parțiale a spațiilor interioare în vederea asigurării respectării tuturor normelor în vigoare în ceea ce privește apărarea împotriva incendiilor, precum și pentru amplasarea eventualelor spații tehnice noi necesare. Prin anveloparea construcției se va încerca păstrarea caracterului inițial al fațadelor (compoziție, elemente de detaliu)”, se arată în descrierea sumară a investiției, prezentată consilierilor

Construcția nu este cuprinsă în Lista Monumentelor Istorice, însă prezintă valoare din punct de vedere architectural și istoric, fiind tipică pentru modernismul socialist al perioadei care a fost realizată (1963). (Cristian DIMA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Noul prefect Gologan a depus jurământul! Momentul, marcat cu o cupă de șampanie 

Noul prefect al județului, Mircea ...

UAT-urile din județul Vaslui au primit în acest an peste 10 milioane de lei

de Dănuț CIOBANU Consilierii județeni ...

Investiții ample la Gârceni

Se asfaltează străzile, se modernizează ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: