Google+
Home » Administratie » Amenzi de până la 10.000 de lei pentru angajatorii vasluieni care nu anunță locurile de muncă vacante pe care le au

Amenzi de până la 10.000 de lei pentru angajatorii vasluieni care nu anunță locurile de muncă vacante pe care le au

Angajatorii au obligația să comunice la agenția în a cărei rază își au sediul sau domiciliul toate locurile de muncă vacante.

Comunicarea trebuie făcută în termen de cinci zile lucrătoare de la vacantarea acestora, la Agenția județeană pentru ocuparea forței de muncă, iar ocuparea locurilor de muncă declarate vacante care au fost comunicate trebuie realizată în termen de o zi de la data ocupării acestora. Obligația menționata exista și dacă ocuparea s-a produs în termenul de cinci zile precizat mai sus.

Conform legislației în vigoare, locurile de muncă vacante sunt locurile de muncă devenite disponibile ca urmare a încetării raporturilor de muncă sau de serviciu precum și locurile de muncă nou create. Comunicarea de către angajatori a locurilor de muncă vacante, precum și a ocupării acestora se va face pe suport de hârtie, pe formulare tip, iar transmiterea se poate face și prin e-mail la adresa: ajofm@vs.anofm.ro sau prin fax: 0235/317717.

De asemenea, potrivit legii angajatorii care au încadrat în muncă persoane din rândul beneficiarilor de indemnizații de șomaj au obligația de a anunța în termen de trei zile agenția pentru ocuparea forței de muncă la care persoana a fost înregistrată.

Constituie contravenții următoarele fapte și se sancționează cu amenda de la 3.000 la 5.000 lei: necomunicarea lunară a locurilor de muncă vacante, în termen de 5 zile lucratoare de la vacantarea acestora și neutilizarea Clasificarii Ocupatiilor din România la completarea documentelor oficiale. Sunt sancționați cu amendă de la 5000 la 10000 lei cei care nu respectă prevederile referitoare la obligativitatea angajatorilor care au încadrat în muncă, persoane din rândul beneficiarilor de indemnizație de șomaj de a anunța, în termen de trei zile, agențiile pentru ocuparea forței de muncă la care aceștia au fost înregistrați;

Agenții economici pot beneficia de facilitățile financiare oferite de lege doar dacă persoanelor angajate li se eliberează de către AJOFM Vaslui o dispoziție de repartizare. Dispoziția de repartizare se poate elibera doar persoanelor aflate in cautarea unui loc de muncă, înscrise in evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Munca Vaslui.

Actele necesare înregistrării în evidențele AJOFM Vaslui ca persoane în căutarea unui loc de muncă sunt copia actului de identitate, copia unui act de studii și adeverință medicală eliberată de medicul de familie din care să reiasă cu sunt apți pentru muncă. (G.P)

About Tehno Redactor

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: