Google+
Home » Administratie » Sport extrem, pe trotuarele din centrul Bârladului

Sport extrem, pe trotuarele din centrul Bârladului

de Mihaela NICULESCU

Centrul municipiului Bârlad rămâne o capcană pentru pietoni. Ieri, un bârlădean s-a împiedicat atât de rău în gropile din asfalt, încât și-a julit ambele palme și genunchii și i-au căzut ochelarii și telefonul mobil, împreuna cu alte obiecte, pe care le avea la el, unele deteriorându-se. S-a întâmplat chiar la intrarea într-un magazin ce comercializează obiecte de uz casnic și ornamentale, în care, culmea, la câteva ore, a intrat primarul Dumitru Boroș. Domnia sa a mers atent, nu l-au deranjat craterele ce persistă de ani de zile pe strada cu pricina, și a venit sa cumpere un cadou.

Cu această ocazie, comercianții i-au adus la cunoștință dificultatea cu care se circulă pe aleea respectivă și i-au povestit și despre incidentul produs în acea zi. Comercianții din zonă cunosc situația, dar rămân neputincioși, în ciuda faptului că de mai multe ori au semnat tabele prin care au cerut Primăriei repararea trotuarului ultra-central, intens circulat.

Domnul primar ne-a spus ca va avea în vedere asfaltarea străzii”, ne-a declarat o vânzătoare a magazinului.

Aleea dă multă bătaie de cap și sătenilor care o tranzitează, în zonă fiind o stație unde opresc autobuzele care transportă călători în și din mediul rural. În urmă cu două săptămâni, o femeie din Zorleni și-a fracturat glezna, în timp ce se îndrepta către autobuzul care se apropia de stație. A ajuns la spital, unde i s-a pus piciorul în ghips. Cu toate că mulți bârlădeni au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au căzut în capcanele trotuarelor, cei pățiți nu sesizează Primăria în legătură cu pericolul pe care îl reprezintă acea alee deteriorată, oamenii preferând să se plângă cunoscuților, să înjure municipalitatea și să sesizeze presa.

Cotidianul Est News a semnalat în urmă cu câteva luni această situație de neînțeles, dar, deocamdată, nu se observă nicio reacție din partea municipalității. Poate va veni de acum încolo.

Nu au, oare, bani pentru o mână de ciment cu care sa astupe aceste gropi? Este mai rău ca la noi la țara, zău! Tot Popeniul și Zorleniul cunoaște aceasta stație de autobuz. Dacă într-o zi cineva își va sparge capul, cine va plăti? Acum este cald, iar pe aici circula mulți oameni bătrâni neputincioși care merg cu dificultate și pe străzile bune, dar pe străzile astea ciuruite. Eu cred că ar fi mai bine să ocolească zona pentru ca vor avea de suferit”, ne-a mărturisit un cetățean din Zorleni.

About Tehno Redactor

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: