Google+
Home » Politic » USR-istii vasluieni atacă frontal ”dinastia Buzatu”

USR-istii vasluieni atacă frontal ”dinastia Buzatu”

Pentru prima dată, USR-iștii vasluieni iau atitudine publică, în mod concret și fără menajamente împotriva pesediștilor de frunte ai județului. Pe fondul evenimentelor îngrijorătoare din ultima perioadă, în care o mână de oameni cu grave probleme penale au maltratat, împreună cu slugile lor, codurile juridice, pentru a-și scăpa pielea de pușcărie, membrii USR își diversifică și intensifică mesajele din cadrul campaniei ”Fără penali”. Demersul lor, de a uni într-o masă compactă și decisă oamenii care vor să trăiască într-o Românie nedominată de corupție, capătă forță de la o zi la alta.

”Județul Vaslui în dinastia Buzatu” este titlul celui mai recent articol de pe site-ul USR Vaslui, articol în care membrii formațiunii li-i prezintă vasluienilor, dacă mai era nevoie, pe pesediștii din județ, cei care au pus umărul la procesul de transformare a țării într-un rai al abuzurilor și al corupților:

”Județul Vaslui se află într-o stranie situație. Când se discută despre județul Vaslui, se vorbește în termeni negativi. Sărăcie? Județul Vaslui este pe primele locuri. Șomaj? Județul Vaslui este pe primele locuri. Lipsă a investițiilor? La fel. Nimic nu pare să avanseze într-un județ cu localități care așteaptă șosele de centură de ani, drumuri județene de pământ și fără industrie.

Ar trebui să ne întrebăm – cine reprezintă județul de peste 15 ani, cine administrează treburile de zi cu zi la Consiliul Județean, care sunt persoanele cu influență în acest județ? Câteva nume ne vin în cap. Dumitru Buzatu, Președinte al Consiliului Județean aflat la al doilea mandat, și vicepreședinte în perioada 2004-2012, Corneliu Bichineț, fost președinte și vicepreședinte al Consiliului Județean, actualmente deputat PMP, Adrian Solomon, deputat PSD la al treilea mandat, Gabriela Crețu, senator PSD la al treilea mandat – soția lui Dumitru Buzatu, Ana Birchall, deputat PSD la al doilea mandat și viceprim-ministru, Irinel Stativă, deputat la al treilea mandat, Doina Silistru, senator la al patrulea mandat. Mai nou, până și fiul soților Buzatu-Crețu, Tudorel Buzatu, a devenit secretar de stat în departamentul condus de Ana Birchall.

Unele nume vă sună cunoscute, altele poate mai puțin cunoscute. Ce este de știut – odată cu trădarea PNL de către Daniel Olteanu, barca parlamentarilor din coaliția majoritară are 8 locuri, asta dacă îl excludem pe domnul Bichineț, fost tovarăș de arme al lui Dumitru Buzatu. Oare cei 8 parlamentari ai puterii, vâslesc în direcția potrivită?

Vorbim despre oameni care stau (în cazul unora, chiar și la propriu și la figurat) în Parlament de ani de zile, ani în care partidul din care fac parte s-a perindat la guvernare, într-un fel sau altul. Unde suntem acum, după ani de guvernare PSD, după ani în care fotoliile de reprezentanți au fost ocupate de (aceeași) membri PSD? Adevărul este că nu suntem mai departe de momentul în care aceștia au venit la putere, la mijlocul anilor 2000. Județul Vaslui nu a evoluat așa cum trebuia, deși au avut loc schimbări importante, printre care și intrarea României în Uniunea Europeană. Actualii Parlamentari PSD-ALDE nu își trădează stăpânii, de aceea muncesc până târziu în noapte pentru a masacra legile justiției și legislația penală”.

About Simona Vasile

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: