Google+
Home » Social » Un bloc întreg din Bârlad, la cheremul unui vecin care se crede pe tarlaua proprie

Un bloc întreg din Bârlad, la cheremul unui vecin care se crede pe tarlaua proprie

de Mihaela NICULESCU

De mai bine de șase luni, locatarii blocului D5 din strada Vasile Pârvan din Bârlad sunt nevoiți să plătească facturi exorbitante la apă, după ce un vecin de la parter a produs o avarie la rețeaua de apă în timp ce-și trăgea conducta într-un balcon construit pe domeniul public.

Sătui să mai plătească zeci de lei în plus la factura de apă, locatarii blocului au făcut nenumărate drumuri la primărie și Aquavas, sperând ca situația să se rezolve. Pentru că nu au găsit înțelegere au apelat la ziarul Est News pentru a-și spune oful.

Contactată de reporterul Est News, conducerea Aquavas Bârlad spune că, deocamdată, nu poate să întreprindă nimic până când va discuta cu proprietarul apartamentului de la parter, acum fiind plecat la muncă în străinătate.

„Nu putem pătrunde în locuința proprietarului fără acordul lui. Am înțeles că acolo locuiesc părinții lui, care nu lasă pe nimeni să intre în locuință. În urmă cu doi ani, în zonă am schimbat conducta de apă, de la apometru până la baza blocului. De acolo s-a intrat pe lângă bloc cu rețeaua la două băi de la parter. Proprietarul apartamentului de la parter, de care oamenii din bloc se plâng, am înțeles că a făcut niște îmbunătățiri în interiorul balconului extins și că în timpul lucrărilor a fost avariată rețeaua de sub bloc. Aceasta este explicația noastră, de vreme ce noi facturăm cantități mari de apă în bloc din luna februarie, de când, se pare, proprietarul a montat o ușă. Din păcate, noi nu putem pătrunde în locuință și așteptăm să se întoarcă din străinătate pentru a putea rezolva situația”, ne-a declarat Vasile Ungureanu, directorul Aquavas Sucursala Bârlad.

Primăria Bârlad, mână moartă, deși balconul extins care a pricinuit avaria este pe domeniul public

Până la urmă, nu Aquavas Bârlad a dat autorizație de construcție a balconului, ci primăria, așa că tot primăria ar trebui să solicite accesul în balconul locuinței, pentru că acesta este pe domeniul public și nicidecum în proprietatea celui care deține apartamentul. Primăria nu și-a trimis un reprezentant la fața locului, ci a trasat sarcină Poliției Locale, care nu a știut ce să facă mai mult de a lua legătura cu Aquavas, aflând exact ceea ce am aflat și noi. Așa a înțeles primăria Bârlad să ”rezolve” problema.

Locatarii revoltați de situația care pare că nu se mai sfârșește au mers și la Serviciul Urbanism, din cadrul primăriei, pentru a cere o explicație.

„Am luat legătura cu Vasile Borș, șeful de la Urbanism, și ne-a spus că vecinul nostru de la parter are autorizație pentru extinderea balconului, dar nu și pentru gardul înalt pe care l-a construit recent. Perimetrul era îngrădit cu sârmă, dar acum a apărut ditamai gardul. E posibil ca fiecare să facă ce vrea cu domeniul public? Vecinul a construit gardul ca să nu se mai vadă în interior nimic. Domnul Borș ne-a spus că nu are cum să ne ajute până când nu discută cu proprietarul și că nu ni se va face dreptate decât în instanță”, a explicat unul dintre locatarii nemulțumiți ai blocului D5.

Un bloc întreg, la cheremul unui vecin care se crede pe tarlaua proprie

Acesta a mai adăugat că vecinul de la parter vrea să scape cât mai curând de teiul din fața balconului și a găurit cu bormașina rădăcina copacului, dar și că vecinul său de la parter ar fi umblat la structura de rezistență a blocului atunci când a făcut o nouă intrare în apartamentul său, pe lângă alte trei, pe care deja le avea. Dacă ceea ce declară oamenii din bloc este adevărat, este grav.

Primăria ar fi trebuit deja să înceapă demersurile de înștiințare a proprietarului apartamentului de la parter, informându-l că deși a primit autorizație de extindere a balconului, acesta se află pe domeniul public și nu în proprietatea sa. Ar fi trebuit să-i comunice că este cazul să-și demoleze și gardul, care, de asemenea, se află pe domeniul public, teren pe care-l folosește în mod ilegal.

Reporterul Est News a discutat cu tatăl proprietarului, care are grijă de locuință, și a constatat că se contrazice în declarații. După ce s-a arătat dispus să permită accesul Aquavas și Primăriei în locuință, s-a întors și a spus că va veni băiatul său și va rezolva el problema.

„Nu cred că băiatul meu va fi de acord spargă gresia și faianța pentru a repara rețeaua, dacă e ceva de reparat. Să caute Aquavas altă soluție”, a declarat tatăl proprietarului.

Cine va plăti lucrarea de reparație este o altă întrebare. Oamenii din bloc nici nu vor să audă de dat bani pentru a repara un lucru stricat de un singur proprietar din bloc.

„Să plătească cine a produs avaria, din cauza căruia plătim noi câte 10-12 metri cubi în plus de persoană. Sunt vecini care au de plătit chiar și 100 de lei pe lună la apă. După ce că-i vinovat, mai vorbește și urât. N-are decât să-i mituiască pe toți, noi nu plătim nimic!. Am fost la Primărie, care a pasat problema la Poliția Locală, care n-a făcut altceva decât să ia legătura cu Aquavas. De ce nu l-au amendat pentru construirea gardului fără autorizație? În ce oraș trăim?”, s-a întrebat nemulțumit un alt proprietar din bloc.

About Tehno Redactor

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: