Home / Politic / Deputatul USR, Mihai Botez: ”Semnează pentru o Românie #fărăpenali. Fac un apel către toți oamenii de bună credință care au mai rămas în țară, să semneze”

Deputatul USR, Mihai Botez: ”Semnează pentru o Românie #fărăpenali. Fac un apel către toți oamenii de bună credință care au mai rămas în țară, să semneze”

Uniunea Salvați România (USR), și alte câteva mii de români care i s-au alăturat, se află în plină campanie de strâns semnături pentru inițiativa cetățenească de modificare a Constituției – Fără Penali în Funcții Publice. Susținută de USR, scopul acestei campanii este să strângă 500.000 de semnături, pentru ca inițiativa să poată intra în dezbatere parlamentară și ulterior să fie supusă unui referendum.

La nivel național s-au strâns aproape 280.000 de semnături, iar în județul Vaslui peste 5.000, așa că orice semnătură este un pas înainte spre reușită.

”Reprezentanții și liderii politici trebuie să fie un exemplu pentru toată societatea. Cei care fac legile, cei care administrează treburile de zi cu zi ale țării și ale tuturor localităților, ei trebuie să fie un exemplu după care să se ghideze societatea. Dacă cei care fac legea, sunt cei care o încalcă, nu putem progresa ca societate.

Sunt prezent la fiecare sfârșit de săptămână în orașele județului, iar colegii mei sunt în fiecare zi la corturile din Bârlad, Vaslui sau Huși.

Ne confruntăm constant cu replici de genul:

  • „Nu semnez pentru că oricum nu putem schimba nimic” R: ni s-a indus această idee că nu am conta și că nu putem face nimic încât am ajuns să credem. Trebuie doar să învățăm cum funcționează democrația și să înțelegem că fiecare dintre noi contează și suntem mai puternici uniți. USR a demonstrat ce pot face o mână de oameni uniți.

  • ”Nu semnez pentru că nu am voie. Lucrez în armată / Poliție / Jandarmerie.” R: Fals. Interdicția de a face politică pentru aceste cadre se referă la afilierea politică în mod public prin activarea într-un partid ori susținerea în mod public a unui partid ori a altuia. Aderarea printr-o semnătură la o inițiativă cetățenească nu contravine statutului acestor angajați.

  • ”Nu semnez pentru că lucrez la stat.” R: încet, încet se reinstaurează vechiul regim. Ne e frică să spunem ce gândim. Ne e frică să susținem anumite idei în care credem în mod public. Într-o țară normală nu ar trebui să avem astfel de frici. Dacă veți suferi astfel de repercusiuni vă rog să mă informați și voi face demersuri pentru a vă oferi asistență juridică. Dacă acum vă e teamă gândiți-vă ce va fi pe viitor.

  • ”Nu vă dau CNP-ul.” R: legea 189/1999 este actul normativ care reglementează modul în care se strâng semnăturile pentru astfel de inițiative legislative și această lege impune colectarea tuturor datelor colectate. Inițiatorilor le-ar fi fost mult mai ușor să ceară cât mai puține informații, dar nu ar mai fi putut îndeplini criteriile pentru a fi depuse la Parlament împreună cu textul legii.

  • ”Toți suntem penali.” R: îngrijorător de mulți oameni susțin că și ei sunt penali că au furat și unii afirmă în mod public că și ei ar fura dacă ar ajunge la putere. Concetățeni de-ai noștri susțin astfel de lucruri și trebuie să ne asigurăm că ei nu decid cine ne conduce. Fac un apel către toți oamenii de bună credință care au mai rămas în țară să semneze această inițiativă și să nu permită o degradare și mai mare a valorilor societății.

  • ”Pot să semnez de mai multe ori?” R: Nu. Au trecut și mulți oameni care ne susțin și în glumă spun că ar mai semna și de 1.000 de ori. Acești oameni înțeleg necesitatea unei asanări a clasei politice și văd în această inițiativă legislativă speranța pentru o clasă politică mai onestă, mai responsabilă și care să lucreze în interesul cetățenilor și nu al unui grup ori al lor personal.

Mii de vasluieni au semnat că nu vor penali în funcții publice

Alți cetățeni spun să ne ducem la muncă.

Dragi concetățeni – suntem oameni normali, cu locuri de muncă în județul Vaslui, cu familie și prieteni – suntem oameni normali care am conștientizat că schimbările nu se fac singure, suntem oameni normali și încercăm să punem câte o cărămidă, în fiecare zi, la fundația unui stat modern și…normal. Munca unui partid politic este să facă democrația să funcționeze, iar când facem dezbateri ori acțiuni încercăm să atragem oameni în sprijinul unei idei ori să creăm comunități. Democrația are rezultate pe măsura implicării cetățenilor săi, așa că vă invit să vă implicați civic ori politic. Democrația noastră are nevoie de fiecare dintre noi.

Ne lipsește o cultură a dialogului. Haideți să discutăm pe baza acestei inițiative și dacă credeți că e una bună pentru societatea noastră să-i cerem Parlamentului să se pronunțe.

Vă reprezint în Parlamentul României de un an și jumătate în Parlament și voi continua să vă reprezint în continuare. Am luptat și lupt pentru interesele județului Vaslui și vă invit să mă contactați.

Vă aștept alături de mine să schimbăm România, iar primul pas în această schimbare este o semnătură pentru campania Fără Penali în Funcții Publice”, afirmă deputatul USR Mihai Botez.

About Tehno Redactor

x

Check Also

Președintele PNL Vaslui, fiul consilierului județean Simona Polak, numit secretar de stat la Ministerul Muncii

Președintele Organizației Municipale Vaslui a ...

Firmele de construcții care execută lucrări la proiectele PNDL 2 și-au primit banii

de Dănuț CIOBANU Constructorii care ...

PSD Vaslui amână alegerile interne cu un an. Locale și parlamentarele, decisive pentru cine va conduce partidul

Alegerile pentru noua structură de ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: