Google+
Home » Administratie » Pesta porcină africană a pus pe jar autoritățile vasluiene

Pesta porcină africană a pus pe jar autoritățile vasluiene

Chiar dacă județul este ocolit de această boală, autoritățile locale sunt în alertă, iar în acest sens directorul adjunct al Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentară (DSVSA) Vaslui, Nelu Munteanu, a prezentat, la o întâlnire ce a avut loc la Prefectura, măsurile de prevenție luate la nivel de județ.

”Am activat, în toate localitățile, unitățile locale de sprijin, am dat notificare către toate primăriile. La nivel județean am convocat Centrul Local de Combatere a Bolilor și am înștiințat toți fermierii și reprezentanții fondurilor de vânătoare, pentru a lua toate măsurile necesare, astfel încât să preîntâmpinăm apariția de focare”, a spus dr. Nelu Munteanu.

Acesta a mai  cerut  medicilor veterinari din teritoriu o supraveghere mai atentă la animale pentru a identifica semnele clinice și pentru a preveni apariția bolii:

”Este o boală care sfârșește prin moartea porcilor afectați. Este mult mai drastică decât pesta porcină clasică, care a mai evoluat la noi în țară. Nu are niciun efect asupra omului, însă se răspândește foarte repede la animale. La noi în Vaslui nu a fost înregistrat niciun caz până acum”. (G.P)

About Tehno Redactor

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: