Google+
Home » Sanatate » Primul cabinet stomatologic mobil din România a ajuns și in comuna Puiești

Primul cabinet stomatologic mobil din România a ajuns și in comuna Puiești

Sâmbătă, copiii din comuna Puiești au învățat să zâmbească frumos. ”Zâna Merciluță”, primul cabinet stomatologic mobil, ce aparține unei fundații caritabile și care oferă servicii gratuite pentru copii, a ajuns și la ei acasă, acolo unde au primit un consult și au învățat cum să își îngrijească dantura corect.

Cabinetul stomatologic mobil ajunge în satele în care localnicii nu au acces la servicii de specialitate și nici medici stomatologi. Micuții puieșteni au fost entuziasmați de noutatea care a poposit pe ulițele lor, dar și foarte fericiți pentru că și-au curățat dinții, fără a simți nicio durere.

„Nu avem bani să îi ducem la stomatologie. Cele mai apropiate cabinete sunt la 30 de km distanță, la Bârlad. Când pe copii îi mai dor măselele, le cumpăr de la farmacie pastile de dureri, că alte posibilități nu am”, ne-a declarat mama a doi copii care au beneficiat de prima consultație stomatologică.

Ceea ce i-a determinat pe voluntarii de la ”Zâna Merciluță” să pornească la drum cu cabinetul stomatologic au fost rezultatele unui studiu privind sănătatea orală. Conform acestora, 66% dintre români nu merg la dentist nici măcar o dată pe an. De asemenea, studiul a mai arătat că cei mai mai mulți oameni se spală pe dinți o dată la trei zile și că folosesc o singură periuță timp de un an jumătate. (Crina BUTA)

About Tehno Redactor

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: