Home / Administratie / Liniște, vă rugăm! Primarul Boroș lucrează la schimbarea la față a școlilor și grădinițelor din Bȃrlad, dar numai 7 sunt norocoase

Liniște, vă rugăm! Primarul Boroș lucrează la schimbarea la față a școlilor și grădinițelor din Bȃrlad, dar numai 7 sunt norocoase

Anunțate cu surle și trȃmbițe pe site-ul Primăriei Bȃrlad, reparațiile la șapte instituții de învățămȃnt din municipiu costă bugetul local puțin peste 30.500 euro. Cea mai mică sumă, 1.700 euro, merge la Grădinița nr. 2, iar cea mai mare, 7.500 euro, la Școala nr. 6 ″Vasile Pârvan″.

Portalul Primăriei Bȃrlad, principala unealtă de promovare a activităților pe care le desfășoară în mod curent Dumitru Boroș, în calitatea sa de prim gospodar al orașului, a făcut recent inventarul unităților de învățămȃnt care au primit fonduri de la Consiliul Local. Motivul? Obișnuitele lucrări de reparații care se fac în timpul vacanței de vară, pentru ca elevii să beneficieze de condiții mai bune de studiu, la începerea noului an școlar.

Astfel, bȃrlădenii sunt informați că ″aproape toate instituțiile de învățământ din Bârlad au intrat într-un amplu proces de reabilitare a sălilor de clasă, dar și de modernizare″, fondurile fiind cele pe care Primăria Bârlad le-a alocat în ședința de Consiliu Local din luna iunie, cum altfel dacă nu ″la inițiativa primarului Dumitru Boroș″.

Potrivit declarațiilor edilului, nota de plată pentru lucrările de reparații și reabilitare a celor patru grădinițe și trei școli care au primit finanțare suplimentară din bugetul local este de 142.000 lei, adică aproximativ 30.500 euro, bani despre care se presupune că vor acoperi ample modernizări la șapte instituții de învățămȃnt.

Cea mai mare sumă, 35.000 lei, i-a fost alocată Școlii nr. 6 „Vasile Pârvan”, unde vor fi îndepărtate lambriurile din lemn din sălile de clasă și de pe holurile școlii, iar mare parte din uși și din geamuri vor fi înlocuite, așa cum prevăd normele de prevenire a incendiilor. Primarul însuși a ținut să verifice, săptămȃna trecută, stadiul lucrărilor la această unitate de învățămȃnt, unde s-a considerat că era ″nevoie urgentă de intervenția financiară a municipalității″.

Celelalte instituții care au primit fonduri de la bugetul local sunt: Grădinița nr. 2 – 10.000 lei pentru reparații, Grădinița nr. 5 – 30.000 lei pentru reparații curente și asfaltare, Grădinița nr. 8 – 8.000 lei, Grădinița nr. 9 – 30.000 lei, Școala nr. 10 ″Stroe S. Belloescu″ – 9.000 lei, Școala nr. 9 ″Manolache Kostache Epureanu″ – 20.000 lei.

Turul de control al primarului Dumitru Boroș a vizat și Liceul Padagogic „Ioan Popescu”, acolo unde se fac lucrări pentru schimbarea stoleriei geamurilor, extrem de degradată, aceeași de la darea în folosință a clădirii. Tot aici va fi înlocuit unul dintre boilerele centralei termice, care s-a defectat.

Și la Școala Gimnazială de Arte „N. N. Tonitza” primarul Boroș promite lucrări, mai exact asfaltarea terenului de sport al unității de învățământ, pentru ca elevii să poată desfășura orele de educație fizică în condiții de siguranță.

Dincolo de faptul că vizita de lucru a edilului pe la unitățile de învățămȃnt cărora le-a asigurat bani pentru reabilitare a fost un bun prilej de promovare, Dumitru Boroș ne-a surprins cu o declarație pe care o așteptam de mai bine de doi ani: «Nu mai merge cu „Lasă că merge și așa!”». Așteptăm cu interes să vedem dacă Boroș va aplica acest principiu măcar în răstimpul care i-a mai rămas la conducerea municipiului, sau dacă gura păcătosului a vorbit de dragul cuvintelor frumoase.

„Problemele sunt multe și, din păcate, unele chiar foarte vechi. În plus, sunt situații în care nu mai merge cu „Lasă că mai merge și așa!” sau „Facem la anul!”. Sprijinim pe cât de mult se poate, și o vom face în continuare, toate unitățile de învățământ locale. Unde se pot rezolva probleme din bugetele proprii este bine, dar, unde nu, vom interveni noi cu alocări de sume suplimentare pentru ca toți elevii acestui oraș să beneficieze de condiții de studiu cât mai bune. Am înțeles toate doleanțele domnilor și doamnelor directori cu care am stat de vorbă, am discutat și cu domnul director executiv pentru a vedea cum putem susține financiar ce a mai rămas de făcut și pot spune doar că soluții sunt. Important este să se vrea”, a spus primarul Dumitru Boroș. (Simona MIHĂILĂ)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Adevărul despre motivul întârzierii recepționării sălii de sport a Școlii „Episcop Iacov Antonovici” din Bârlad

Primarul Dumitru Boroș a semnat, ...

Vasile Pavăl nu mai vrea să fie surprins de prima ninsoare din această iarnă

Primăria Vaslui a declanșat pregătirile ...

Criza de constructori lovește și în proiectul Centrului Cultural Județean

de Dănuț CIOBANU Lucrările la ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: