Home / Social / Vineri se deschide, la Bârlad, prima ediție a “Taberei de Creație – Pictură”

Vineri se deschide, la Bârlad, prima ediție a “Taberei de Creație – Pictură”

Bârlădenii au ocazia, în perioada 20 – 29 iulie, să se delecteze cu prima ediție a “Taberei de Creație – Pictură”, care va reuni opt pictori consacrați, membri ai Uniunii Artiștilor Plastici din România. Evenimentul este organizat în Anul Centenarului Marii Uniri sub egida Muzeului „Vasile Pârvan”, a Primăriei și a Consiliului Municipal Bârlad, a Consiliului Județean Vaslui.

La Bârlad vin artiști care, în decursul timpului, au inițiat și au participat la numeroase expoziții personale și de grup, în țară și în străinătate. Sunt opt profesioniști care în creațiile lor, au abordat și abordează tehnici, tematici diferite, unindu-i talentul, plăcerea de a picta și dorința de a oferi semenilor frumosul. Vor fi prezenți și vor picta pentru bârlădeni artiștii: Liviu Suhar, Florin Morun, Dumitru Macovei, Carmen Poienaru, Letiția Oprișan, Ioan Oratie, Costin Neamțu și Corneliu Vasilescu, care vor avea libertatea de a aborda orice subiect.

Ulterior Muzeul Vasile Pârvan” Bârlad va organiza expoziții temporare cu lucrările participanților la Tabără. Inițiind acest proiect, patrimoniul local se va îmbogăți continuu, iar unii dintre cei mai reprezentativi pictori ai țării vor avea posibilitatea să-și promoveze propriile creații.

Cu ocazia evenimentului, artiștii invitați vor vizita locuri pitorești din zonă și vor asista la spectacole susținute de artiști locali, având astfel posibilitatea să se întâlnească și să cunoască mai bine oamenii și frumusețile din Bârlad și din zona de sud a județului Vaslui.

În cele zece zile, publicul bârlădean va avea posibilitatea să-i întâlnească pe artiști în diferite locuri alese de ei pentru realizarea lucrărilor pe care și le-au propus.

Organizatorii își propun ca această tabără să se transforme într-o permanență, să se repete anual, astfel încât Bârladul și bârlădenii să fie tot mai bine conectați la actul de cultură oferit de artiști importanți ai țării. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Fata de 13 ani dispărută din Adăpostul de Noapte și Zi pentru Copiii Străzii Vaslui, găsită de polițiști în municipiul Iași

Fata de 13 ani dispărută ...

Cabană apicolă în flăcări, la Todirești. Pompierii au reușit să salveze peste 20 de stupi

O cabană apicolă din localitatea ...

Aproape 500 de locuri de muncă disponibile vasluienilor în Spațiul Economic European

Angajatorii din Spațiul Economic European ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: