Home / Invatamant / 180 de cadre didactice din județul Vaslui vor susține astăzi proba scrisă la examenul de definitivat

180 de cadre didactice din județul Vaslui vor susține astăzi proba scrisă la examenul de definitivat

Testarea va avea loc la Liceul “Ștefan Procopiu” din Vaslui. Proba va începe la ora zece, durata de redactare a lucrării fiind de patru ore.

Examenul național de definitivare în învățământ, proba scrisă, este programată astăzi, 18 iulie. 180 de cadre didactice sunt așteptate la testarea ce va avea loc la Liceul “Ștefan Procopiu” din Vaslui, potrivit Inspectoratului Școlar Județean Vaslui. Accesul candidaților în centrul de examen la proba scrisă se face în intervalul 8:00 – 8:45, pe baza actului de identitate valabil, iar proba va începe la ora 10.00, durata de redactare a lucrării fiind de patru ore.

Potrivit metodologiei în vigoare, susținerea examenului este precedată de o etapă eliminatorie care constă în două inspecții de specialitate la clasă și din evaluarea portofoliului profesional personal. Media aritmetică a notelor finale la inspecții și portofoliu trebuie să fie minimum 8 (opt), dar nu mai puțin de 7 la fiecare dintre probele respective (nota celor două inspecții la clasa, nota obținută la portofoliul profesional și nota obținută la proba scrisă).

Testarea de astăzi va avea două subiecte: un subiect este centrat pe specialitatea candidatului (cu o pondere de 60%) și un subiect pe metodica predării specialității (cu o pondere de 30%), 10% din punctaj fiind acordat din oficiu.

Conform regulilor de organizare, profesorii și asistenții supraveghetori nu pot avea asupra lor, în sala de examen, obiecte sau materiale din următoarele categorii: genți, poșete, ziare, reviste, cărți, caiete, mijloace electronice de calcul sau telefoane mobile. În caz contrar candidații sunt eliminați din examen.

În cazul în care un candidat se retrage din proprie inițiativă în timpul testării, acesta poate solicita anularea lucrării, pe bază unei declarații, predă lucrarea și foaia cu subiecte și părăsește sală după cel puțin o oră, dar nu la mai mult de 3 ore de la deschiderea plicului cu subiecte. Lucrarea scrisă nu este evaluată, iar în statistici candidatul respectiv se consideră retras, cu dreptul de a se înscrie în sesiunea imediat următoare, conform prevederilor legale. (Cristian DIMA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Fructe și legume, pentru beneficiarii CSCPH Bârlad

Elevii Școlii Gimnaziale „Vasile Pârvan” ...

Elevii Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” din Bârlad, încurajați să urmeze o carieră în IT

Întâlnire inedită, la Liceul Teoretic ...

Centenarul Marii Uniri, ilustrat cu 500 de fotografii din școli cuprinse într-un album lansat de ISJ Vaslui

Peste 500 de fotografii cu ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: