Google+
Home » Justitie » Anchetă a Protecției Copilului în cazul unei fetițe de doi ani din Văleni care a murit după ce a băut insecticid

Anchetă a Protecției Copilului în cazul unei fetițe de doi ani din Văleni care a murit după ce a băut insecticid

Poliția și Direcția pentru Protecția Copilului Vaslui au declanșat, marți, anchete în cazul unei fetiței de doi ani, din Văleni, care a murit la spital după ce a băut insecticid în timp ce se juca nesupravegheată în locuința. Autoritățile au constatat, la o primă evaluare, că nu există o situație de risc major astfel încât să se impună separarea, în regim de urgență, a celuilalt copil al familiei, un băiețel de un an.

Cazul unei fetițe de doi ani din Văleni care a murit, luni seara, în condiții dramatice după ce a băut conținutul unei fiole de insecticid folosit la deparazitarea animalelor a intrat în atenția autorităților. Primele care s-au sesizat au fost autoritățile locale, care au desfășurat o primă anchetă socială la locuința părinților copilei, având în vedere că mama acesteia mai are un băiețel de un an, precum și o altă fetiță de șase ani dintr-o altă relație anterioară. În urma evaluărilor făcute, reprezentanții Primăriei Văleni au constatat că sunt condiții sociale ca fratele fetiței moarte să poată rămâne în familie, chiar dacă acesta este crescut doar de mamă, tatăl fiind plecat la muncă în străinătate. De asemenea, asistentul social a mai stabilit că tânăra de 28 de ani mai este ajutată de către mama sa să-și crească fiul. În ceea ce o privește pe fetița de șase ani, acesta este crescut de bunica paternă.

În urma primelor evaluări, nu s-a constatat vreo situație de risc iminent pentru copilul de un an care să impună preluarea în regim de urgență. Nu sunt sesizări de abuz sau neglijare în acest caz. Intoxicația suferită de fetiță care a condus la decesul acesteia a fost un accident”, ne-a declarat responsabilul mass-media al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui, Ionuț Dănilă.

După înmormântarea copilei specialiștii DGASPC Vaslui vor merge la Văleni în vederea evaluării complete a cazului. De asemenea, Poliția va face anchetă penală pentru ucidere din culpă. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: