Google+
Home » Sanatate » Un pacient obez din Zorleni, adus la spitalul bârlădean cu mașina specială SMURD

Un pacient obez din Zorleni, adus la spitalul bârlădean cu mașina specială SMURD

Misiune specială pentru SMURD Vaslui: pentru că un bărbat obez din Zorleni avea nevoie să ajungă la Spitalul „Elena Beldiman”, din cauza unei bronșite cronice acutizate, a fost solicitată autospeciala SMURD pentru victime multiple, din dotarea ISU.

Bărbatul, în vârstă de 56 de ani, cu o greutate de peste 150 de kg, nu a putut fi transportat cu ambulanța obișnuită întrucât targa ar fi fost neîncăpătoare și nu ar fi rezistat greutății pacientului.

„Pacientul, în vârstă de 56 de ani, adus astăzi cu mașina specială a ISU la Spitalul «Elena Beldiman», a fost consultat de medicul de la Compartimentul de Primiri Urgențe și transferat la secția Pneumologie a spitalului. Este vorba despre un pacient care suferă de BPOC (boala respiratorie cronica ce afecteaza atât bronhiile (bronsita cronica) cât si plamânii (emfizem) manifestată prin îngustarea progresiva si ireversibila a bronhiilor și însoțită de o scadere progresiva a capacitatii respiratorii – n.r.), care a avut mai multe prezentări la Spitalul «Beldiman» și care, pe lângă această afecțiune, are și alte comorbidități, precum diabet, obezitate și un membru inferior amputat. Medicul pneumolog Corneliu Marian l-a consultat și a dispus internarea în secția Pneumologie”, ne-a declarat Adrian Gheorghiu, purtătorul de cuvânt al spitalului bârlădean.

Medicul Corneliu Marian a declarat pentru Est News că, de regulă, pacientul se prezenta singur la spital, numai că în ultimul timp s-a îngrășat foarte mult și nu s-a mai putut deplasa din cauza faptului că i-a fost amputat un picior. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: