Home / Administratie / 100.000 de euro pentru construcția unor căsuțe în tabăra de odihnă de pe malul celălalt al Prutului

100.000 de euro pentru construcția unor căsuțe în tabăra de odihnă de pe malul celălalt al Prutului

În această tabără de vacanță vor ajunge peste 1.500 de copii și adolescenți, însoțiți de părinți sau bunici.

Consilieri Județeni vor decide în ședința de astăzi, 19 iulie, dacă vor aproba, sau nu, finanțarea construirii a patru căsuțe în tabăra de odihnă pentru copii și adolescenți “La Dumbravă”, în Raionul Soroca din Republica Moldova.

Valoarea proiectului este de peste 150.000 de euro, Consiliul Județean Vaslui participând cu 100.000 de euro din bugetul propriu. Durata acordului de finanțare este de la data semnării până la 31 decembrie 2019.

Proiectul are ca obiective crearea condițiilor de odihnă calitative elevilor din Raionul Soroca și din Județul Vaslui în vederea dezvoltării ulterioare a schimbului de experiență și bunelor practici pe diverse domenii, construcția a patru căsuțe de odihnă de la Tabăra de Vară “La Dumbravă”, precum și promovarea imaginii României și Republicii Moldova la nivel internațional în domeniul educațional contemporan a tinerilor.

Autoritățile județene estimează că vor beneficia de odihnă pe perioada vacanței peste 1500 de copii și adolescenți, iar beneficiarii indirecți vor fi părinții și bunicii acestora

Copiii vor fi selectați și implicați în procesul educativ al taberei din liceele, gimnaziile și școlile din Raionul Soroca și România.

Ordonatorul principal de credite al Raionului Soroca răspunde de modul de utilizare a sumelor alocate de Județul Vaslui în cazul prejudiciilor materiale sau morale de orice natură, produse ca urmare a implementării acordului de finanțare. Dacă se constată că autoritatea competentă din Republica Moldova a cheltuit sume cu altă destinație decât cea cuvenită, Județul Vaslui va recupera aceste sume, putând cere diminuarea finanțării până la concurența sumei neeligibile. (Cristian DIMA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

O șoferiță a leșinat după ce un copil a intrat cu bicicleta în mașina sa pe o trecere de pietoni din Vaslui

Un copil de 7 ani ...

Tulburelul face victime: tânăr dus în stare gravă la spital după ce a căzut de pe bicicletă în Deleni

Un tânăr de 26 de ...

Ziua Armatei Române omagiată atât la Bârlad, cât și la Vaslui

Ziua Armatei României, sărbătorită anual ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: