Google+
Home » Justitie » Familia celor doi frați, acuzați de dublul asasinat de la București, face zid în apărarea lor

Familia celor doi frați, acuzați de dublul asasinat de la București, face zid în apărarea lor

 de Daniel MICU

În satul Slobozia, din comuna Gârceni, locul de baștină al celor doi frați bănuiți că ar fi autorii dublului asasinat de la București, e zarvă mare. Rudele sunt îngrijorate și nu își pot reveni din șocul suferit în clipa în care au aflat că Marian și Florin Bonciu au fost reținuți pentru că ar fi ucis doi paznici de la firma la care lucrau. Mai ales că, spune familia, după crima petrecută în același loc în urmă cu un an, cei doi au fost de asemenea ridicați de polițiști și, mai apoi eliberați, din lipsă de probe. Faptul că acum, suspecții sunt cercetați sub control judiciar și nu au primit mandate de arestare preventivă îi mai liniștește pe cei de acasă, care susțin cu tărie că tinerii nu sunt capabili să ia viața unui om.

La Slobozia, sătenii fac zid în apărarea și îi apără din toate puterile pe Marian și Florin Bonciu, suspecți de comiterea unui dublu asasinat în capitală, la începutul săptămânii. Ei spun că niciodată frații Bonciu nu au avut probleme cu legea, nu s-au certat cu nimeni și nici nu erau firi violente. Munceau pe rupte pe unde apucau pentru a-și face un rost acasă. Marian are un copil de 5 ani și, de câțiva ani, muncește să își termine locuința.

Cei doi frați au muncit și în țară, și în Germania, în construcții. Potrivit spuselor familiei, chiar patronul depozitului unde s-a petrecut nenorocirea a mers la poliție și a depus declarație în favoarea vasluienilor.

”Băieții mei nu ar face rău niciunei muște. Sunt oameni în toată firea. Nu au făcut rău la nimeni în viață lor. În sat nu au abateri. Nimeni nu o să vă spună un cuvânt urât despre ei. Pentru că nu au de ce. Marian și Florin ne-au ascultat pe noi ca părinți, și-au văzut de necazul lor și au muncit de mici să își facă un rost. Și anul trecut, când a fost acolo o crimă, tot acolo lucrau și tot pe ei i-au luat. I-au luat și pe alții. Dar le-au dat drumul. Aș vrea să ajung la ei la București, dar nu pot. Soția mea este bolnavă. Când a auzit i s-a făcut rău”, a spus Constantin Bonciu, printre lacrimi.

Întreaga comunitate e de partea celor doi tineri.

”Noi credem că au fost ridicați pentru că munceau și locuiau în acele barăci, în incinta respectivă și pentru că, probabil, i-au văzut mai bronzați și s-au gândit să îi ia la întrebări. Dar acești băieți nu au nicio treabă cu crimele astea. Sunt cuminți, sunt harnici, nu au înjurat pe nimeni în satul asta, nu s-au bătut, nu au făcut rele.Nu au avut probleme niciodată, în viața lor. Așa s-a întâmplat acum, să fie la locul nepotrivit în momentul nepotrivit. De vreo lună se întorseseră la acel depozit să muncească. Nu îi cred în stare de așa ceva, dar dacă au făcut-o… Nu, imposibil, nu se poate așa ceva !”, a spus și Viorel Trifan, vecinul celor doi.

 

Dosarul crimelor care au înfiorat țara

Conform unui comunicat emis de Parchetul Capitalei, „în noaptea de 15–16.07.2018, în incinta aceleiași fabrici, la nivelul 1 al unei hale dezafectate, cei doi inculpați ar fi exercitat acte de violență asupra victimelor M.M. și C.M., agenți de pază care-și desfășurau activitatea la obiectivul menționat, care au provocat căderea acestora la nivelul inferior și lovirea de plan dur, leziunile suferite (traumatism toracic cu multiple fracturi costale, ruptură de splină, traumatism abdominal, ruptură de parenchim renal, respectiv multiple fracturi costale, hemoperitoneu, fractură de bazin) conducând la decesul victimelor”.

Conform procurorilor, suspecții se fac vinovați de o altă faptă similară înfăptuită cu un an în urmă.

„În noaptea de 13-14.08.2017, în timp ce se aflau în incinta unei fabrici situate pe bd. Timișoara din sectorul 6, într-o hală dezafectată, cei doi inculpați ar fi exercitat acte de violență asupra victimei I.A., agent de pază care își desfășura activitatea la obiectivul menționat, provocându-i leziuni traumatice cranio-cerebrale – fracturi craniene care au cauzat decesul acesteia. În ceea ce privește fapta din anul 2017, cadavrul a fost descoperit la circa o lună de la data semnalării dispariției victimei, iar modificările cadaverice produse în acest interval (stare avansată de putrefacție) nu au permis stabilirea cu certitudine a mecanismului de producere a leziunilor traumatice”, se mai arată în comunicatul de presă emis de către Parchetul de pe lângă Tribunalul București.

Florin și Marian Bonciu sunt bănuiți și de o a patra crimă.

Polițiștii de la Omoruri încearcă acum să afle dacă moartea unui bărbat în Germania, întâmplată în perioada în care cei doi suspecți ar fi fost la muncă acolo, are legătură cu cei doi frați. Așa că au cerut ajutorul polițiștilor nemți.

La audieri, cei doi nu au recunoscut nimic. Iar unul dintre ei, spun surse din anchetă, ar fi picat și testul poligraf.

“Faptul că unul dintre ei a picat testul poligraf nu demonstrează altceva decât că este foarte posibil să aibă legătură cu această dublă crimă”, spune un criminalist.

Tot surse din anchetă susțin că doar unul dintre frați ar fi considerat autorul crimelor, celălalt fiind un simplu ajutor.

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: