Home / Sanatate / Începe construirea pavilionului pentru spitalizarea de zi la Spitalului Județean Vaslui

Începe construirea pavilionului pentru spitalizarea de zi la Spitalului Județean Vaslui

Firma de construcții care a câștigat licitația pentru ridicare pavilionului pentru spitalizarea de zi la Spitalului Județean de Urgență Vaslui va începe lucrările în perioada imediat următoare. Noua clădire, care va costa 2,4 milioane de lei, bani de la bugetul Consiliului Județean, va fi gata în următorii doi ani și va avea o capacitate de 28 de paturi.

Pavilionul pentru spitalizare de zi la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Vaslui devine certitudine. Firma care a câștigat licitația se poate apuca de treabă, după ce copacii de pe amplasamentul pe care va fi ridicată nouă clădire au fost tăiați.

Sumele necesare pentru acest an sunt alocate din buget astfel încât nu se pune problema finanțării, asigurată integral de Consiliul Județean. Termenul de execuție este de doi ani și cu siguranță va fi respectat”, ne-a declarat Ciprian Trifan, vicepreședintele CJ Vaslui.

Noua clădire va fi ridicată în spatele corpului principal al spitalului, în zona bucătăriei. Pavilionul se va întinde pe o suprafață de 300 de metri pătrați și va fi dotat cu 28 de paturi, vestiare, recepție, băi și cabinete medicale de specialitate.

De precizat că și Spitalul Județean de Urgență Vaslui a fost reabilitat recent cu suma totală de 15 milioane de euro, bani proveniți, în cea mai mare parte, de la bugetul Uniunii Europene. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Bătălia #COVID19 în laborator. EMA a emis recomandările oficiale de „compassionate use” pentru remdesivir, la solicitarea a 4 state membre UE, printre care și RomâniaAdriana Boată

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a publicat un ghid ...

#COVID19. Grupul Novartis în România susține sistemul de sănătate din România cu aproximativ 480.000 USDAdriana Boată

Diviziile Novartis Pharma și Novartis Oncology, precum și Sandoz ...

Lupta contra pandemiei COVID-19. Ce măsuri de distanțare socială au adoptat statele europene?Dr. Maria Corbu

Pandemia COVID-19 reprezintă în acest moment o provocare semnificativă ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: