Google+
Home » Sport » Patru bârlădeni vor disputa săptămâna viitoare Campionatul European Universitar de Rugby 7

Patru bârlădeni vor disputa săptămâna viitoare Campionatul European Universitar de Rugby 7

Bârlădenii Alexandru Țiglă, Ionuț Balaban (CSM Știința Baia Mare), Cosmin Iliuță (CSM București) și Daniel Boicu (Centrul National Olimpic de Pregãtire pentru Tineret București) vor participa în perioada 23 – 28 iulie la Campionatul European Universitar de Rugby 7.

Cei patru sunt studenți la Universitatea Ecologică București, a cărei echipă și-a câștigat dreptul de a participa la competiția care va avea loc la Coimbra (Portugalia) pentru că a fost cea mai bună din Campionatul Național Universitar de Rugby 7.

La ediția din acest an a Campionatul National Universitar de Rugby 7 s-au înscris doar două echipe, astfel echipa bârlădenilor trebuia să surclaseze Universitatea Ovidius. În prima partidă, Universitatea Ovidius a dat o replică foarte bună și a condus cu 12-7, însă Universitatea Ecologică s-a impus grație evoluției foarte bune a bârlădeanului Ionuț Balaban, autor a două eseuri. Al doilea joc a fost controlat autoritar de Universitatea Ecologică care la pauză conducea cu 26 – 0, astfel că prin cele două victorii obținute, studenții ecologiștii au cucerit trofeul pus în joc, pentru al treilea an consecutiv.

Din lotul echipei campioane mai fac parte Ioniță Nistor, George Croitoru, Dan Carlescu, Antonio Savo, Ionuț Coman, Alexandru Porojan, Marius Chiriac, Alexandru Lupu și Raoul Andrei Paxaman.

La ediția trecută a Campionatului European Universitar de Rugby 7, ce a avut loc la Milano, în Italia, bârlădenii au terminat competiția pe locul patru. Elevii antrenați de Alexandru Lupu au învins atunci cu 24 – 0 pe Universitatea Coimbra, dar au cedat în următoarele două partide. Nu fără o luptă aprigă însă, scor 14 – 17 cu Universitatea Rennes 2 și 14 – 19 cu Universitatea Kuban. În ultima zi bârlădenii trebuiau să treacă de cei de la Universitatea Milano pentru a se califica în finala mică, cea a locurilor 3 – 4. Fără prea mari emoții ecologiștii au învins reprezentanta Italiei, rezultat 26 – 12, după ce la pauză au avut un avantaj considerabil, de 21 – 0. Podiumul și medaliile de bronz le-au scăpat printre degete bârlădenilor. După ce Universitatea Ecologică București a revenit de la 0 – 26 cu Universitatea Rennes 2, conducând cu 28 – 26, a fost învinsă în cele din urmă cu 28 – 33. (George PROCA)

About Tehno Redactor

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: