Google+
Home » Justitie » Permis de conducere fals prezentat la controlul de frontieră

Permis de conducere fals prezentat la controlul de frontieră

Polițiștii de frontieră de la Vama Albița efectuează cercetări cu privire la un vasluian care a prezentat la control un permis de conducere fals.

Constantin C., în vârstă de 28 de ani, domiciliat pe raza județului Vaslui, a încercat să treacă frontiera marți la volanul unui autoturism. La controlul de frontieră, bărbatul a prezentat un permis de conducere cu însemnele autorităților din Republica Moldova, având fotografia și datele de identificare ale acestuia, valabil pentru categoriile “B” și “C”. Având suspiciuni cu privire la autenticitatea permisului de conducere, polițiștii au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care s-a constatat că documentul în cauză nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals total.

Cu privire la cele constatate, tânărul a declarat că are permis de conducere eliberat de către autoritățile din Republica Moldova pentru categoriile “B” și “C” din anul 2014, dar că acesta este reținut de autoritățile moldovenești din decembrie 2017, în urma unui eveniment rutier. Acesta a mai adăugat că a procurat permisul prezentat la control în luna ianuarie, de la o persoană pe care nu o cunoaște, care s-a oferit să îi faciliteze restituirea permisului de conducere de la autoritățile competente contra sumei de 50 de euro. Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de uz de fals. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: